Postoje oni koji vole čokoladne torte i kolače, ali i ljubitelji voćnih. Pomešajte čokoladni fil sa voćem, a umesto kora koristite piškote. Napravićete osvežavajući kolač koji će se svima dopasti i tražiće se parče više. Još jedna dobra stvar kod ovog kolača je što se ne peče i ne zahteva puno vremena i truda.
Sastojci:
- 350 g piškota
- 250 ml mleka
Za fil:
- 100 g putera
- 100 g brašna
- 1 l mleka
- 150 g šećera
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 100 g čokolade
- 250 g jagoda
Za dekoraciju:
- kakao
Priprema:
Piškote umočite u mleko i poređajte u kalup koji ste obložili providnom folijom. Jagode isecite na polovine i poređajte uz ivicu. Puter istopite, pa dodajte brašno i kuvajte, uz mešanje, dok se ne zgusne. Sipajte mleko i kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Sklonite sa šporeta i dodajte čokoladu i vanilu i mešajte dok se ne istopi i sjedini. Sipajte preko piškota i jagoda. Stavite u frižider na 2 sata. Poređajte još jedan red piškota i ukrasite kakaom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem