Postoje oni koji vole čokoladne torte i kolače, ali i ljubitelji voćnih. Pomešajte čokoladni fil sa voćem, a umesto kora koristite piškote. Napravićete osvežavajući kolač koji će se svima dopasti i tražiće se parče više. Još jedna dobra stvar kod ovog kolača je što se ne peče i ne zahteva puno vremena i truda. 

Sastojci:

  • 350 g piškota 
  • 250 ml mleka 

Za fil:

  • 100 g putera 
  • 100 g brašna 
  • 1 l mleka 
  • 150 g šećera 
  • 1 kašika ekstrakta vanile 
  • 100 g čokolade 
  • 250 g jagoda 

Za dekoraciju:

  • kakao 

Priprema:

Piškote umočite u mleko i poređajte u kalup koji ste obložili providnom folijom. Jagode isecite na polovine i poređajte uz ivicu. Puter istopite, pa dodajte brašno i kuvajte, uz mešanje, dok se ne zgusne. Sipajte mleko i kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Sklonite sa šporeta i dodajte čokoladu i vanilu i mešajte dok se ne istopi i sjedini. Sipajte preko piškota i jagoda. Stavite u frižider na 2 sata. Poređajte još jedan red piškota i ukrasite kakaom. 

Izvor: Stvar ukusa