Kada su vrućine najviše volimo osvežavajuće poslastice, kao što je sladoled torta. Pogotovo ako se pravi sa plazmom i jagodama. Ako više volite da torte i kolači budu kremastiji, slobodno stavite samo 2-3 sata u frižider, ne morate je držati u zamrzivaču. Od 5 jednostavnih sastojka koje svaka domaćica ima u kuhinji napravićete desert koji će svi hvaliti. Super stvar je to što je sezona jagoda, kao i drugog voća, pa možete da birate. 

Sastojci:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 500 g kisele pavlake
  • 200 g šećera 
  • 500 g mlevene plazme
  • 300 g jagoda

Priprema:

Umutite slatku pavlaku, ali ne da bude skroz čvrsta. U drugoj posudi umutite kiselu pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte u slatku pavlaku i sjedinite mikserom. Zatim sipajte mlevenu plazmu i opet malo umutite. 150 g jagoda iseckajte, a 150 g izblendirajte. Prvo u smesu dodajte kašu od jagoda i umutite, pa stavite seckane i dobro promešajte da se smesa lepo sjedini. Sipajte u kalup koji ste obložili probidnom folijom i lepo rasporedite. Zatim pokrijte providnom folijom i stavite u zamrzivač. Ako želite ukrasite šlagom i rendanom čokoladom ili šlagom i seckanim jagodama. 

Izvor: Stvar ukusa