Kada su vrućine najviše volimo osvežavajuće poslastice, kao što je sladoled torta. Pogotovo ako se pravi sa plazmom i jagodama. Ako više volite da torte i kolači budu kremastiji, slobodno stavite samo 2-3 sata u frižider, ne morate je držati u zamrzivaču. Od 5 jednostavnih sastojka koje svaka domaćica ima u kuhinji napravićete desert koji će svi hvaliti. Super stvar je to što je sezona jagoda, kao i drugog voća, pa možete da birate.
Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 500 g kisele pavlake
- 200 g šećera
- 500 g mlevene plazme
- 300 g jagoda
Priprema:
Umutite slatku pavlaku, ali ne da bude skroz čvrsta. U drugoj posudi umutite kiselu pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte u slatku pavlaku i sjedinite mikserom. Zatim sipajte mlevenu plazmu i opet malo umutite. 150 g jagoda iseckajte, a 150 g izblendirajte. Prvo u smesu dodajte kašu od jagoda i umutite, pa stavite seckane i dobro promešajte da se smesa lepo sjedini. Sipajte u kalup koji ste obložili probidnom folijom i lepo rasporedite. Zatim pokrijte providnom folijom i stavite u zamrzivač. Ako želite ukrasite šlagom i rendanom čokoladom ili šlagom i seckanim jagodama.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus