Ako imate spremljen domaći sirup od zove napravite odličan kolač. Mekani biskvit se topi u ustima, a glazura od zove daje poseban šmek. Kada jednom probate ovaj kolač će vam postati omiljen. Cvet zove vas ništa ne košta, možete je ubrati, a pomaže i da očistite organizam.
Ako nemate sirup, ovde pročitajte kako da ga lako i brzo napravite.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 160 g šećera u prahu
- 230 g brašna
- 230 g putera, sobne temperature
- 2 kašičice praška za pecivo
Za glazuru:
- 4 kašike sirupa od zove
- 1 kašika limunovog soka
- 100 g šećera u prahu
Priprema:
Puter sobne temeprature umutite sa šećerom, pa postepeno dodajte jaja i nakon svakog dodavanja mutite da se smesa sjedini. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa dodajte u smesu i lepo promešajte. Kalup za kuglof malo nauljite i pospite brašno, pa sipajte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Pomešajte sirup od zove sa limunovim sokom i dodajte šećer. Mešajte dok se sve ne sjedini, pa prelijte ohlađeni kolač. Ukrasite cvetovima zove.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem