Ako imate spremljen domaći sirup od zove napravite odličan kolač. Mekani biskvit se topi u ustima, a glazura od zove daje poseban šmek. Kada jednom probate ovaj kolač će vam postati omiljen. Cvet zove  vas ništa ne košta, možete je ubrati, a pomaže i da očistite organizam. 

Ako nemate sirup, ovde pročitajte kako da ga lako i brzo napravite. 

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 160 g šećera u prahu
  • 230 g brašna
  • 230 g putera, sobne temperature
  • 2 kašičice praška za pecivo

Za glazuru:

  • 4 kašike sirupa od zove
  • 1 kašika limunovog soka
  • 100 g šećera u prahu

Priprema:

Puter sobne temeprature umutite sa šećerom, pa postepeno dodajte jaja i nakon svakog dodavanja mutite da se smesa sjedini. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa dodajte u smesu i lepo promešajte. Kalup za kuglof malo nauljite i pospite brašno, pa sipajte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Pomešajte sirup od zove sa limunovim sokom i dodajte šećer. Mešajte dok se sve ne sjedini, pa prelijte ohlađeni kolač. Ukrasite cvetovima zove. 

Izvor: Stvar ukusa