Ako imate spremljen domaći sirup od zove napravite odličan kolač. Mekani biskvit se topi u ustima, a glazura od zove daje poseban šmek. Kada jednom probate ovaj kolač će vam postati omiljen. Cvet zove vas ništa ne košta, možete je ubrati, a pomaže i da očistite organizam.
Ako nemate sirup, ovde pročitajte kako da ga lako i brzo napravite.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 160 g šećera u prahu
- 230 g brašna
- 230 g putera, sobne temperature
- 2 kašičice praška za pecivo
Za glazuru:
- 4 kašike sirupa od zove
- 1 kašika limunovog soka
- 100 g šećera u prahu
Priprema:
Puter sobne temeprature umutite sa šećerom, pa postepeno dodajte jaja i nakon svakog dodavanja mutite da se smesa sjedini. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa dodajte u smesu i lepo promešajte. Kalup za kuglof malo nauljite i pospite brašno, pa sipajte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Pomešajte sirup od zove sa limunovim sokom i dodajte šećer. Mešajte dok se sve ne sjedini, pa prelijte ohlađeni kolač. Ukrasite cvetovima zove.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus