Čokoladne kocke su toliko mekane i sočne da se nećete zaustaviti na jednom parčetu. Ne sadrže šećer i brašno, već zdrave sastojke, pa su super i za one koji vode računa o ishrani. Takođe, možete da obično mleko zamenite biljnim, kao i da koristite čokoladu bez šećera. 

Sastojci:

  • 120 g ovsenih pahuljica 
  • 250 ml toplog mleka
  • 2 zrele banane 
  • 2 jajeta
  • prstohvat soli
  • 30 g kakaoa
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • orasi

Za glazuru: 

  • 100 g crne čokolade 
  • 50 ml biljnog mleka 

Priprema:

Ovesene pahuljice potopite u mleku i ostavite da odstoje 10 minuta. Banane ispasirajte, pa žicom umutite sa jajima i prstohvatom soli. Dodajte kakao i prašak za pecivo i nastavite da mutite. U ovsene pahuljice dodajte smesu sa bananma i dobro sjedinite. Vatrostalnu posudu dimenzija 22x16 cm premažite puterom i sipajte smesu, pa pospite seckanim orasima. Pecite na 180°C oko 35-40 minuta. Čokoladu otopite sa mlekom i ukrasite pečeni kolač. 

Izvor: Stvar ukusa