Čokoladne kocke su toliko mekane i sočne da se nećete zaustaviti na jednom parčetu. Ne sadrže šećer i brašno, već zdrave sastojke, pa su super i za one koji vode računa o ishrani. Takođe, možete da obično mleko zamenite biljnim, kao i da koristite čokoladu bez šećera.
Sastojci:
- 120 g ovsenih pahuljica
- 250 ml toplog mleka
- 2 zrele banane
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 30 g kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
- orasi
Za glazuru:
- 100 g crne čokolade
- 50 ml biljnog mleka
Priprema:
Ovesene pahuljice potopite u mleku i ostavite da odstoje 10 minuta. Banane ispasirajte, pa žicom umutite sa jajima i prstohvatom soli. Dodajte kakao i prašak za pecivo i nastavite da mutite. U ovsene pahuljice dodajte smesu sa bananma i dobro sjedinite. Vatrostalnu posudu dimenzija 22x16 cm premažite puterom i sipajte smesu, pa pospite seckanim orasima. Pecite na 180°C oko 35-40 minuta. Čokoladu otopite sa mlekom i ukrasite pečeni kolač.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus