Čokoladne kocke su toliko mekane i sočne da se nećete zaustaviti na jednom parčetu. Ne sadrže šećer i brašno, već zdrave sastojke, pa su super i za one koji vode računa o ishrani. Takođe, možete da obično mleko zamenite biljnim, kao i da koristite čokoladu bez šećera.
Sastojci:
- 120 g ovsenih pahuljica
- 250 ml toplog mleka
- 2 zrele banane
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 30 g kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
- orasi
Za glazuru:
- 100 g crne čokolade
- 50 ml biljnog mleka
Priprema:
Ovesene pahuljice potopite u mleku i ostavite da odstoje 10 minuta. Banane ispasirajte, pa žicom umutite sa jajima i prstohvatom soli. Dodajte kakao i prašak za pecivo i nastavite da mutite. U ovsene pahuljice dodajte smesu sa bananma i dobro sjedinite. Vatrostalnu posudu dimenzija 22x16 cm premažite puterom i sipajte smesu, pa pospite seckanim orasima. Pecite na 180°C oko 35-40 minuta. Čokoladu otopite sa mlekom i ukrasite pečeni kolač.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem