Mafini su mnogima jedan od omiljenih slatkiša, a za njih postoji bezbroj recepata i kombinacija. Ako tražite brzi i zdraviji recept ovaj je idealan za vas. Nije potrebno ni belo brašno ni dodavanje šećera, a konačni rezultat je fantastičan.

Recept je lak, brz i vrlo jednostavan, a sigurni smo da će oduševiti vaše goste i jedan je od onih sa kojim ne možete da pogrešite.

Sastojci:

  • 2 zrelije banane
  • 3 šolje ovsenih pahuljica
  • 1 šolja mleka
  • 1 šolja grčkog jogurta
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 2 jajeta
  • 2 kašike meda

Priprema:

U većoj činiji izgnječite dve zrelije banane. Dodajte jaja i prstohvat soli, pa sve izmešajte. Dodajte cimet, ovsene pahuljice, mleko, grčki jogurt, prašak za pecivo i med, pa sve sastojke dobro promešajte da dobijete kompaktnu smesu. U kalup za mafine, koji ste predhodno podmazali ili stavili korpice, sipajte po dve, tri kašike smese. Ostavite da odstoji 15 minuta. Za to vreme uključite rernu da se greje na 200 C i pecite mafine oko pola sata. Ostavite ih da se ohlade, pa ih poslužite i po želji ih pospite šećerom u prahu.

Izvor: Stvar ukusa