Mafini su tipična američka poslastica koja je postala jako popularna u Srbiji. Mogu da se služe u svim prilikama, a ukusi su različiti. Postoji bezbroj kombinacija i svaka je bolja od prethodne. Takođe, možete da napravite i slane verzije, ako niste ljubitelj slatkiša. Čokoladni mafini sa vanila kremom i jagodama su super izbor, jer je sada sezona ovog zdravog voća, a toliko lepo izgledaju da će savršeno ukrasiti svaku svečanu trpezu. 

Jogurt čini testo mekšim i sočnijim, a kako bi bili vazdušasti, potrudite se da smesa bude gusta. 

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 60 g kakao praha
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 g šećera
  • 100 g maslaca
  • 2 jajeta 
  • 150 ml jogurta
  • 5 kašika mleka
  • 150 g iseckane čokolade

Za fil:

  • 2 pudinga od vanile
  • 750 ml mleka
  • 150 g maslaca
  • 12 jagoda

Priprema:

Omekšali maslac penasto umutite sa šećerom. Dodajte jaja, jogurt i mleko, pa dobro sjedinite. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i kakaom, pa umešajte u smesu sa jajima. Na kraju dodajte čokoladu i sve dobro sjedinite. Sipajte u papirne korpice i pecite oko 15 minuta na 200°C. U mleko dodajte puding i šećer i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sklonite sa vatre, pokrijte i ostavite da se ohladi. Dodajte umućeni maslac i sjedinite mikserom. Filujte mafine i ukrasite isečenim jagodama.

Izvor: Stvar ukusa