Mafini su tipična američka poslastica koja je postala jako popularna u Srbiji. Mogu da se služe u svim prilikama, a ukusi su različiti. Postoji bezbroj kombinacija i svaka je bolja od prethodne. Takođe, možete da napravite i slane verzije, ako niste ljubitelj slatkiša. Čokoladni mafini sa vanila kremom i jagodama su super izbor, jer je sada sezona ovog zdravog voća, a toliko lepo izgledaju da će savršeno ukrasiti svaku svečanu trpezu.
Jogurt čini testo mekšim i sočnijim, a kako bi bili vazdušasti, potrudite se da smesa bude gusta.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 60 g kakao praha
- 1 prašak za pecivo
- 200 g šećera
- 100 g maslaca
- 2 jajeta
- 150 ml jogurta
- 5 kašika mleka
- 150 g iseckane čokolade
Za fil:
- 2 pudinga od vanile
- 750 ml mleka
- 150 g maslaca
- 12 jagoda
Priprema:
Omekšali maslac penasto umutite sa šećerom. Dodajte jaja, jogurt i mleko, pa dobro sjedinite. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i kakaom, pa umešajte u smesu sa jajima. Na kraju dodajte čokoladu i sve dobro sjedinite. Sipajte u papirne korpice i pecite oko 15 minuta na 200°C. U mleko dodajte puding i šećer i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sklonite sa vatre, pokrijte i ostavite da se ohladi. Dodajte umućeni maslac i sjedinite mikserom. Filujte mafine i ukrasite isečenim jagodama.
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno