Sutlijaš je slatki desert koji se dobija kuvanjem pirinča u mleku. Mogu mu se dodati cimet, vanila, limunova kora... Jede se topao ili hladan. Jeftina poslastica odličnog ukusa koju smo svi jeli u detinjstvu. Napravite novu verziju koja će vas potpuno raspametiti, a sve što treba da uradite je da dodate čokoladu. Svetski kuvari su dodavanjem ove namirnice potpuno zaludeli svet.
Sastojci:
- 150 g pirična
- 850 ml mleka
- 2 kašike putera
- 250 g čokolade
- 2 kašike šećera
Priprema:
Pomešajte mleko, pirinač i šećer, pa kuvajte. Zatim postepeno dodajete seckanu čokoladu i mešajte dok se skroz ne otopi. Na kraju dodajete puter koji čekate da se otopi, isto uz mešanje. Ukrasite trešnjama ili nekim drugim voćem po želji.
Izvor: Stvar ukusa
Patlidžan sa belim lukom po španskom receptu
Kako da napravite osvežavajući krem od jagoda
Salata od svežih krastavaca sa krem sirom
Lagani rižoto sa zelenim povrćem
Sočivo sa tikvicama za 30 minuta