Hladni kolači koji podsećaju na sladoled su odlični kada su napolju visoke temeprature. Olakšavajuća je okolonost kada je lako prave i ne peku, jer uvek imate domaću poslasticu kod kuće koju možete da poslužite i gostima. 

Sastojci:

  • 250 ml mleka
  • 40 g šećera
  • 3 g agar agar u prahu (želatina)
  • 50 g bele čokolade

Za čokoladni deo: 

  • 500 ml mleka
  • 80 g šećera
  • 7 g agar agar u prahu (želatina)
  • 150 g crne čokolade

Priprema:

U mleko dodajte šećer, želatin i belu čokoaldu. Kuvajte, uz mešanje, dok se ne zgusnu i ne sjedine svi sastojci. Sipajte u kalup i ostavite da se stegne. U mleko dodajte šećer, želatin i crnu čokoladu. Zatim kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte pola smese u neku posudu, a šerpu sa preostalim čokoladnim filom stavite u vrelu vodu da se ne zgusne. U drugi kalup iste veličine kao prethodni sipajte polovinu crnog fila i stavite u frižider na 10 minuta. Izvadite beli fil iz kalupa, pa stavite preko ohlađenog crno. Pre nego što stavite beli deo, sipajte preko ohlađenog crnog mrvicu fila koji je preostao, pa stavite beli deo. Prelijte preostalim crnim čokoladnim filom i stavite u frižider na sat vremena. 

Izvor: Stvar ukusa