Iskoristite sezonu mladih krompirića, pa napravite neverovatan prilog. Možete da ih jedete i kao obrok, a tajna je u sosu koji im daje poseban šmek. Poslužite samo sa salatom ili uz prilog mesu. Ne treba vam puno vremena, a ukus će vas iznenaditi. Čak i ako niste ljubitelj ove vrste kromipra, ovako pripremljeni će vam se garantovano svideti.
Sastojci:
- 1/2 kg mladog krompira
- 1 kašika putera
- beli luk u prahu
- 3-4 kašike kisele pavlake
- parmezan (opciono)
- mirođija
Priprema:
Mladi krompir dobro operite i kratko skuvajte. Puter istopite, pa propržite krompir. Sipajte kiselu pavlaku i promešajte. Posolite, začinite belim lukom i pospite parmezanom. Promešajte i pospite seckanom mirođijom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem