Iskoristite sezonu mladih krompirića, pa napravite neverovatan prilog. Možete da ih jedete i kao obrok, a tajna je u sosu koji im daje poseban šmek. Poslužite samo sa salatom ili uz prilog mesu. Ne treba vam puno vremena, a ukus će vas iznenaditi. Čak i ako niste ljubitelj ove vrste kromipra, ovako pripremljeni će vam se garantovano svideti. 

Sastojci:

  • 1/2 kg mladog krompira
  • 1 kašika putera 
  • beli luk u prahu
  • 3-4 kašike kisele pavlake
  • parmezan (opciono)
  • mirođija

Priprema:

Mladi krompir dobro operite i kratko skuvajte. Puter istopite, pa propržite krompir. Sipajte kiselu pavlaku i promešajte. Posolite, začinite belim lukom i pospite parmezanom. Promešajte i pospite seckanom mirođijom.  

Izvor: Stvar ukusa