Što više recepta za jela sa tivkciama, to bolje, jer one su omiljeno letnje povrće, koje je i izrazito zdravo. Osim musake, punjenih, pohovanih... isprobajte i recept za pita palačinku od tikvica. Možete je napuniti po želji, a mi predlažemo šunku i sir, a ako ste ljubitelj ribe onda stavite i dimljenog lososa. Brzo i lako na vašem stolu neobično jelo koje će svakoga oduševiti. 

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 150 g tvrdog sira
  • 1/2 crnog luka
  • 3 kašike brašna
  • 2 jajeta 
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašika peršuna
  • dimljeni losos (može praška šunka) 
  • mocarela

Priprema:

Izrendajte tikvice i posolite, pa ih ostavite tako nekih 10 minuta. Sir i crni luk izrendajte, a tikvice dobro ocedite. U posudu sipajte tikvice, sir, crni luk, prelijte umućenim jajima, dodajte začine (nemojte so), seckani peršun i brašno. Sipajte po 2-3 kašike smese u zagrejani tiganj, pa špatulom razvucite kao palačinku. Pecite sa obe strane. Dok pečete s jedne strane stavite preko malo mocarela sira da se topi i dimljenog losos. Poklopite drugom palačinkom od tikvice. 

Izvor: Stvar ukusa