Što više recepta za jela sa tivkciama, to bolje, jer one su omiljeno letnje povrće, koje je i izrazito zdravo. Osim musake, punjenih, pohovanih... isprobajte i recept za pita palačinku od tikvica. Možete je napuniti po želji, a mi predlažemo šunku i sir, a ako ste ljubitelj ribe onda stavite i dimljenog lososa. Brzo i lako na vašem stolu neobično jelo koje će svakoga oduševiti.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 150 g tvrdog sira
- 1/2 crnog luka
- 3 kašike brašna
- 2 jajeta
- 1 kašičica majčine dušice
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašika peršuna
- dimljeni losos (može praška šunka)
- mocarela
Priprema:
Izrendajte tikvice i posolite, pa ih ostavite tako nekih 10 minuta. Sir i crni luk izrendajte, a tikvice dobro ocedite. U posudu sipajte tikvice, sir, crni luk, prelijte umućenim jajima, dodajte začine (nemojte so), seckani peršun i brašno. Sipajte po 2-3 kašike smese u zagrejani tiganj, pa špatulom razvucite kao palačinku. Pecite sa obe strane. Dok pečete s jedne strane stavite preko malo mocarela sira da se topi i dimljenog losos. Poklopite drugom palačinkom od tikvice.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem