Domaći džem nas uvek podseti na bakinu kuhinju, pogotovo kada nas na stolu umesto hleba sačekaju predivne palačinke. Domaćice koje spremaju zimnicu u svom špajzu imaju džem od različitog voća, ali isprobajte i ovaj od lubenice. Potpuno je prirodan i potrebna vam je samo lubenica. Oduševićete se kada probate.
Sastojci:
- lubenica od 3 kg
Priprema:
Isecite lubenicu, pa je lepo štapnim mikserom izblendirajte. Dobro procedite i pokušajte što više soka da izvučete. Sipajte u šerpu i kuvajte 2 sata na srednjoj temperaturi. Povremeno promešajte. Poslednjih pola sata kuvanja nemojte da mešate. Sipajte u sterilisanu teglu.
Izvor: Stvar ukusa
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća