Domaći džem nas uvek podseti na bakinu kuhinju, pogotovo kada nas na stolu umesto hleba sačekaju predivne palačinke. Domaćice koje spremaju zimnicu u svom špajzu imaju džem od različitog voća, ali isprobajte i ovaj od lubenice. Potpuno je prirodan i potrebna vam je samo lubenica. Oduševićete se kada probate.
Sastojci:
- lubenica od 3 kg
Priprema:
Isecite lubenicu, pa je lepo štapnim mikserom izblendirajte. Dobro procedite i pokušajte što više soka da izvučete. Sipajte u šerpu i kuvajte 2 sata na srednjoj temperaturi. Povremeno promešajte. Poslednjih pola sata kuvanja nemojte da mešate. Sipajte u sterilisanu teglu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus