Umesto džema od šljiva ili kajsija napravite ovaj prirodni od lubenice.

Domaći džem nas uvek podseti na bakinu kuhinju, pogotovo kada nas na stolu umesto hleba sačekaju predivne palačinke. Domaćice koje spremaju zimnicu u svom špajzu imaju džem od različitog voća, ali isprobajte i ovaj od lubenice. Potpuno je prirodan i potrebna vam je samo lubenica. Oduševićete se kada probate.
Sastojci:
- lubenica od 3 kg
Priprema:
Isecite lubenicu, pa je lepo štapnim mikserom izblendirajte. Dobro procedite i pokušajte što više soka da izvučete. Sipajte u šerpu i kuvajte 2 sata na srednjoj temperaturi. Povremeno promešajte. Poslednjih pola sata kuvanja nemojte da mešate. Sipajte u sterilisanu teglu.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.