Palačinke su poslastica u kojoj uživaju i deca i odrasli. Ne postoji osoba koja će ih odbiti, ali svako ima neki svoj omiljeni namaz. Neko posipa samo šećer, neko voli džem ili eurokrem, dodaje se plazma, voće...

Ali ne uspevaju svakoj domaćaci. Sada ne morate više da brinete, jer pomoću jednostavnog trika pravićete najbolje palačinke. Kada se pravi smesa dešava se da omanete, pa da se ne ispeku kako treba. U smesu dodajte jedan jeftini sastojak i one će biti fantastične. 

Reč je o istopljenom puteru.

Sastojci: 

  • 500 ml mleka
  • 200 g brašna
  • 2 jajeta 
  • 3 kašike istopljenog putera 
  • prstohvat soli
  • 1 kašika šećera 
  • 1 kašičica praška za pecivo

Priprema:

Važno je da ne mešate sve sastojke u isto vreme kako bi palačinke uspele. Prvo umutite jaja, so i šećer. Nakon toga dodajte istopljen puter, promešajte, a onda sipajte mleko, brašno i prašak za pecivo. Sve dobro sjedinite. Tiganj premažite puterom, jer će tako palačinke lepše mirisati. 

Izvor: Stvar ukusa