Pasulj svi vole, bilo da je čorbast, prebranac ili u salati. Njegovom konzumacijom obezbeđujete unos ogromnog broja korisnih vitamina (prvenstveno grupe B), kao i kalijuma, magnezijuma, fosfora, joda i mnogih drugih minerala u svoje telo. Jedina mu je mana što se dugo kuva. Prvo, pasulj mora da stoji jedno vreme u vodu, a onda i kuvanje oduzima previše vremena.
Pomoću jednostavnog trika možete da skratite vreme kuvanja i da vaše omiljeno jelo bude na stolu mnogo brže nego što ste očekivali. Ljudi obično dodaju sodu bikarbonu kako bi ubrzali kuvanje, ali zbog toga mahunarka gubi većinu korisnih jedinjenja.
Umesto sode u šerpu dodajte suve morske alge. Obično je jedan list alge dovoljan za celu šerpu. Poželjno je da dužina svake strane alge bude najmanje 10 centimetara. U suprotnom, morate dodati dva ili tri lista.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem