Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TRIK ZA BRŽE KUVANJE PASULJA: Na sodu bikarbonu zaboravite, jedna namirnica će vas spasiti

Autor Sanja Belinić

Samo jednu stvar treba da dodate u pasulj kako bi se brže skuvao.

 Kako da brže skuvate pasulj Izvor: Shutterstock

Pasulj svi vole, bilo da je čorbast, prebranac ili u salati. Njegovom konzumacijom obezbeđujete unos ogromnog broja korisnih vitamina (prvenstveno grupe B), kao i kalijuma, magnezijuma, fosfora, joda i mnogih drugih minerala u svoje telo. Jedina mu je mana što se dugo kuva. Prvo, pasulj mora da stoji jedno vreme u vodu, a onda i kuvanje oduzima previše vremena. 

Možda će vas zanimati

Pomoću jednostavnog trika možete da skratite vreme kuvanja i da vaše omiljeno jelo bude na stolu mnogo brže nego što ste očekivali. Ljudi obično dodaju sodu bikarbonu kako bi ubrzali kuvanje, ali zbog toga mahunarka gubi većinu korisnih jedinjenja. 

Umesto sode u šerpu dodajte suve morske alge. Obično je jedan list alge dovoljan za celu šerpu. Poželjno je da dužina svake strane alge bude najmanje 10 centimetara. U suprotnom, morate dodati dva ili tri lista.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti