Pasulj svi vole, bilo da je čorbast, prebranac ili u salati. Njegovom konzumacijom obezbeđujete unos ogromnog broja korisnih vitamina (prvenstveno grupe B), kao i kalijuma, magnezijuma, fosfora, joda i mnogih drugih minerala u svoje telo. Jedina mu je mana što se dugo kuva. Prvo, pasulj mora da stoji jedno vreme u vodu, a onda i kuvanje oduzima previše vremena.
Pomoću jednostavnog trika možete da skratite vreme kuvanja i da vaše omiljeno jelo bude na stolu mnogo brže nego što ste očekivali. Ljudi obično dodaju sodu bikarbonu kako bi ubrzali kuvanje, ali zbog toga mahunarka gubi većinu korisnih jedinjenja.
Umesto sode u šerpu dodajte suve morske alge. Obično je jedan list alge dovoljan za celu šerpu. Poželjno je da dužina svake strane alge bude najmanje 10 centimetara. U suprotnom, morate dodati dva ili tri lista.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus