Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA PRAVILNO ZAMRZNETE JAGODE: Zadržaće ukus i kvalitet, a na jednu stvar morate posebno da obratite pažnju

Autor Marija Brčić

Evo kako da pravilno zamrznete jagode da sačuvaju hranljivu vrednost i ukus.

 Kako da zamrznem jagode Izvor: Shutterstock

Sezona jagoda uveliko traje, a ukoliko želite da sačuvate ovo sočno voće za jesen i zimu možete jednostavno da ih zamrznete. Ako ne želite da pravite sebi dosta posla sa pripremanjem džema, ovo je najlakše rešenje. 

Kada ih zamrznete pravilno, one će sačuvati sve hraniljive sastojke i kvalitet, kao i ukus i miris. Zapamtite da one promene boju, jagode postanu tamnije, i njihova tekstura bude mnogo mekša, tako da ne treba očekivati da jagode koje su zamrzute pa odmrznute imaju isti izgled kao kad su bile sveže. Ipak, ne brinite postoji mnogo recepata u kojima one mogu da budu odlično upotrebljene.

Možda će vas zanimati

Korak 1 

Pripremite jagode

Izaberite jagode koje su tamnocrvene, čvrste i potpuno zrele. Operite i osušite jagode pažljivo, odvojte peteljke i kapice. Suve jagode stavite na poseban papir. Jagode nemojte dugo držati u vodi, jer tako gube hranljive vrednosti u ukus.

Korak 2

Zamrznite ih 

Jagode možete zamrznuti cele ili naseckane. Stavite ih u pažljivo u kese za zamrzivač i pokušajte da ostavite što više vazduha u kesici kako se jagode ne bi slepile jedna za drugu. Kese ja jagodama poređajte jednu pored druge i nemojte stavljati ništa preko njih, ukoliko želite da zadrže obliki da se ne zgnječe. Idealno bi bilo da ih zaledite u plastičnim činijama sa poklopcem.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mrčela

A, zašto da ih zamrzavamo? Ja sam za to, da se to odma reši. Śta, kilo jagoda gore-dole. Najbolje je njih pojesti odma, pa neka one u stomaku vide kako i šta im odgovara, da li će se zamrznuti ili ne, to je posle na njima.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti