Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE SPREMA SOČNA DŽIGERICA BEZ KAPI ULJA: Nema prženja i potapanja u mleko - super trik koji olakšava pripremu

Autor Sanja Belinić

Ovako se sprema najbolja džigerica.

 Kako se pravi džigerica Izvor: Shutterstock

Džigerica je puna protena i vitamina A, vitamina B, a sadrži i gvožđe. Bilo bi dobro da je uvrstite u jelovnik, a mi vam otkrivamo fantastične trikove koji će pomoći da bude mekana i sočna. Više ne morate da stojite pored šporeta i da je pržite, ali ne morate ni da je potapate u mleko.

Možda će vas zanimati

Postoje osobe koje ne vole džigericu, ali ako je pravilno napravite ona postaje pravi delikates. Za ovu pripremnu ne treba vam ni ulje ni brašno. 

Evo kako se sprema džigerica koja nije tvrda i suva: 

Meso dobro operite i osušite. Vi izaberite da li ćete svinjsku ili pileću džigericu. Isecite je na kockice, kao i crni luk. Na svaki kilogram džigerice ide jedan srednji crni luk. Dno tepsije obložite aluminijumskom folijom. U nju stavite meso, luk i začine po želji. Pokrijte folijom i pecite na 180°C. Ako pečete pileću potrebno vam je oko 20 minuta, a ako pečete svinjsku ili goveđu treba vam najmanje 40 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti