Džigerica je puna protena i vitamina A, vitamina B, a sadrži i gvožđe. Bilo bi dobro da je uvrstite u jelovnik, a mi vam otkrivamo fantastične trikove koji će pomoći da bude mekana i sočna. Više ne morate da stojite pored šporeta i da je pržite, ali ne morate ni da je potapate u mleko.
Postoje osobe koje ne vole džigericu, ali ako je pravilno napravite ona postaje pravi delikates. Za ovu pripremnu ne treba vam ni ulje ni brašno.
Evo kako se sprema džigerica koja nije tvrda i suva:
Meso dobro operite i osušite. Vi izaberite da li ćete svinjsku ili pileću džigericu. Isecite je na kockice, kao i crni luk. Na svaki kilogram džigerice ide jedan srednji crni luk. Dno tepsije obložite aluminijumskom folijom. U nju stavite meso, luk i začine po želji. Pokrijte folijom i pecite na 180°C. Ako pečete pileću potrebno vam je oko 20 minuta, a ako pečete svinjsku ili goveđu treba vam najmanje 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus