Džigerica je puna protena i vitamina A, vitamina B, a sadrži i gvožđe. Bilo bi dobro da je uvrstite u jelovnik, a mi vam otkrivamo fantastične trikove koji će pomoći da bude mekana i sočna. Više ne morate da stojite pored šporeta i da je pržite, ali ne morate ni da je potapate u mleko.
Postoje osobe koje ne vole džigericu, ali ako je pravilno napravite ona postaje pravi delikates. Za ovu pripremnu ne treba vam ni ulje ni brašno.
Evo kako se sprema džigerica koja nije tvrda i suva:
Meso dobro operite i osušite. Vi izaberite da li ćete svinjsku ili pileću džigericu. Isecite je na kockice, kao i crni luk. Na svaki kilogram džigerice ide jedan srednji crni luk. Dno tepsije obložite aluminijumskom folijom. U nju stavite meso, luk i začine po želji. Pokrijte folijom i pecite na 180°C. Ako pečete pileću potrebno vam je oko 20 minuta, a ako pečete svinjsku ili goveđu treba vam najmanje 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem