Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PROFESIONALCI UVEK U MLEVENO MESO DODAJU 1 JEFTIN SASTOJAK: Ćufte će biti mekane i sočne, čak i bez sosa

Autor Sanja Belinić

Čuveno povrće iseckajte i propržite, pa dodajte u mleveno meso i spremićete najukusnije ćufte.

 Kako da ćufte budu ukusnije Izvor: Shutterstock

Mleveno meso spada među jeftinije i zato ga domaćice često pripremaju. Ali, to nije jedini razlog zašto je mleveno meso redovno na meniju, od njega se prave najukusnija jela, kao što su faširane šnicle ili ćufte. One iskusnije domaćice sigurno misle kako ne postoji više nijedan trik kojim mogu da poboljšaju ukus mesa, ali greše. 

Možda će vas zanimati

Uvek je dobro eksperimentisati i dodavati različite sastojke, jer oni samo mogu da ukus dovedu do savršenstva. Mnogi profesionalni kuvari dodaju jedno povrće u meso, kako bi ono bilo što ukusnije. 

Taj tajni sastojak je najobičniji crni luk. Iseckajte ga na kockice i propržite. Zbog prženja luk će biti mekan, blago hrskav i suptilno sladak, pa će mesu dati poseban šmek. 

Važno je zapamtiti da luk koji planirate da stavite u mleveno meso ne treba da stoji predugo na šporetu: povrće je potrebno samo lagano propržiti.

Pored crnog luka i rednani krompir može da poboljša ukus ćuftama i faširanim šniclama. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Maja

Kakve nebuloze, pa crni luk uvek ide ćufte i sl.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti