Slana ili slatka peciva su uvek dobrodošla na svakoj trepzi, a domaća nas podsećaju na bakinu kuhinju. Danas domaćice izbegavaju da prave testo, jer misle kako im neće uspeti, ali mi vam donosimo savete kojih se pridržavaju i iskusni pekari. Već smo vam otkrili par trikova kako da vam testo uspe, a danas vam donosimo još jedan. Ako želite da umesite mekano testo i od njega naprvite najukusnije pecivo, onda dodajte skrob, griz i mleko.
Šta treba dodati u testo
SKROB
Iskusni pekari znaju da je ovaj proizvod u stanju da transformiše testo, značajno poboljšavajući njegovu strukturu. Činjenica je da obični skrob pomaže da testo postane prozračnije i lakše. Pored toga, peciva u koja je dodat ovaj sastojak duže ostaju mekana. Skrob se može dodati direktno u brašno. Za standardnu porciju testa biće dovoljno 30 g.
GRIZ
Ovaj sastojak će zaista transformisati svako pecivo i zbog njega će ono biti kvalitetnije i ukusnije. Takođe, griz je u stanju da oslobodi testo od viška vlage, koja može pokvariti gotovo pecivo. Potrebna vam je samo 1 kašika. Inače, kolači ili peciva u koja se dodaje griz duže ostaju sveža.
MLEKO
Ako radite sa kvasnim testom, onda mleko treba da pomešate sa kvascem. Ono ne sme da bude vruće ili hladno, nego toplo. Testo će biti ukusnije ako kvasac pomešate sa mlekom, a ne vodom i imaće lepšu boju. Zahvaljujući mleku gotovo pecivo dobija fantastičnu koricu.
Pročitajte i ovo: Kako se pravi ludo testo
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus