Slana ili slatka peciva su uvek dobrodošla na svakoj trepzi, a domaća nas podsećaju na bakinu kuhinju. Danas domaćice izbegavaju da prave testo, jer misle kako im neće uspeti, ali mi vam donosimo savete kojih se pridržavaju i iskusni pekari. Već smo vam otkrili par trikova kako da vam testo uspe, a danas vam donosimo još jedan. Ako želite da umesite mekano testo i od njega naprvite najukusnije pecivo, onda dodajte skrob, griz i mleko.

Šta treba dodati u testo

SKROB

Iskusni pekari znaju da je ovaj proizvod u stanju da transformiše testo, značajno poboljšavajući njegovu strukturu. Činjenica je da obični skrob pomaže da testo postane prozračnije i lakše. Pored toga, peciva u koja je dodat ovaj sastojak duže ostaju mekana. Skrob se može dodati direktno u brašno. Za standardnu porciju testa biće dovoljno 30 g.

GRIZ

Ovaj sastojak će zaista transformisati svako pecivo i zbog njega će ono biti kvalitetnije i ukusnije. Takođe, griz je u stanju da oslobodi testo od viška vlage, koja može pokvariti gotovo pecivo. Potrebna vam je samo 1 kašika. Inače, kolači ili peciva u koja se dodaje griz duže ostaju sveža. 

MLEKO

Ako radite sa kvasnim testom, onda mleko treba da pomešate sa kvascem. Ono ne sme da bude vruće ili hladno, nego toplo. Testo će biti ukusnije ako kvasac pomešate sa mlekom, a ne vodom i imaće lepšu boju. Zahvaljujući mleku gotovo pecivo dobija fantastičnu koricu.

Pročitajte i ovo: Kako se pravi ludo testo

BONUS VIDEO: 

Slatko pecivo punjeno nutelom  Instagram/archersfood

Izvor: StvarUkusa