Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OTKRIVENO ŠTA PEKARI DODAJU U TESTO DA BUDE BOLJE: 3 tajna sastojka čine da bude meko i penasto poput oblaka

Autor Sanja Belinić

Evo kako se pravi najbolje testo koje svima uspeva.

 Kako se pravi testo Izvor: Shutterstock

Ne postoji osoba koja će odbiti domaće kolače, ali i slana ili slatka peciva. Svi znamo da je domaće uvek bolje od kupovnog, ali ne uspeva svaka domaćica da umesi dobro testo. Podelili smo nekoliko trikova kako da vam testo uspe, ali sada donosimo još jedan. Profesionalci su otkrili koje oni namirnice stavljaju u testo kako bi ono bilo prozračnije i bolje. 

Šta treba dodati u testo

skrob

Iskusni pekari znaju da je ovaj proizvod u stanju da transformiše testo, značajno poboljšavajući njegovu strukturu. Činjenica je da obični skrob pomaže da testo postane prozračnije i lakše. Pored toga, peciva u koja je dodat ovaj sastojak duže ostaju mekana. Skrob se može dodati direktno u brašno. Za standardnu porciju testa biće dovoljno 30 g.

Možda će vas zanimati

griz

Ovaj sastojak će zaista transformisati svako pecivo i zbog njega će ono biti kvalitetnije i ukusnije. Takođe, griz je u stanju da oslobodi testo od viška vlage, koja može pokvariti gotovo pecivo. Potrebna vam je samo 1 kašika. Inače, kolači ili peciva u koja se dodaje griz duže ostaju sveža. 

mleko

Ako radite sa kvasnim testom, onda mleko treba da pomešate sa kvascem. Ono ne sme da bude vruće ili hladno, nego toplo. Testo će biti ukusnije ako kvasac pomešate sa mlekom, a ne vodom i imaće lepšu boju. Zahvaljujući mleku gotovo pecivo dobija fantastičnu koricu. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Cvecka

Sta je standardna porcija testa?

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti