Ako volite da jedete peciva, onda je najbolje rešenje da u frižideru uvek imate spremno testo. Mnoge domaćice izbegavaju da se upušataju u pripremu testa, ali ovaj recept će vas oduševiti. Predlažemo vam da umesite ludo testo koje može da stoji i do nedelju dana u frižideru, samo je bitno da stoji u kesi. Može da se desi da testo toliko naraste i da krene da izvire iz kese, pa ga u tom trenutku prepolovite i jedan deo prebacite u drugu kesu. 

Ako vam se u bilo kom trenutku prijedu kiflice, uštipci, pica, krofne... dovoljno je da otvorite vrata frižidera i da nauljenim rukama uzmete testa koliko vam je potrebno. Kada budete koristili testo samo ga ostavite 10 minuta na sobnoj temperaturi i razvucite na pobrašnjenoj površini. 

Pročitajte i kako da napravite štrudlu sa jabukama od ludog testa.

Priprema:

U posudu sipajte toplo mleko (500 ml), pa dodajte kvasac (42 g) i šećer (1 ravnu kašiku) i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Zatim pokrijte i ostavite 10 minuta da se aktvira. U drugoj posudi pomešajte prosejano brašno (oko 1 kg, možda malo više), prašak za pecivo (1/2 kašičice) i so (1 kašičica), pa sipajte ulje (50 ml) i jogurt (200 ml), a onda dodajte 2 jajeta. Sjedinite smesu, pa dodajte aktivirani kvasac i umesite testo. Nauljite ga, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih sat vremena. Možete odmah da ga koristite, a možete i da ga čuvate u frižideru. Ako se odlučite za opciju da ga čuvate u frižideru obavezno ga stavite u kesu koju ćete zatvoriti. 

BONUS VIDEO: 

Američki keks sa čokoladom punjen karamelom Instagram/missthessa_

Izvor: StvarUkusa