Palačinke - svima omiljena poslastica još od detinjstva. Najčešće smo ih jeli premazane džemom ili eurokremom, a danas postoji bezbroj recepata, što za slane što za slatke. Koliko god delovale jednostavne za pripremu, palačinke ne uspevaju svima, a ako želite da ih napravite da bubu prozračne i savršeno mekane onda je potrebno da testo napravite kako treba. 

Najbitnije je da sastojci budu sveži i sobne temeprature, a brašno mora da se proseje pre dodavanja u smesu. Ali, postoji još jedna "caka" koja je ključna za pripremu palačinki. Brašno prosejte u zasebnu posudu, a ne direktno u testo, jer ćete mu dodati provrelu vodu. Promešajte, pa tu smesu dodajte u testo. Vodite računa da da ostanu grudvice kada smesa bude gotova. Ostavite testo da odmori nekih 20-30 minuta, a zatim ih pržite. 

  • Sastojci za palačinke: 
  • 350 ml mleka 
  • 150 ml ključale vode 
  • 2 jajeta 
  • 1 kašika šećera 
  • 1/2 kašičice soli 
  • 1,5 kašika ulja 
  • 200 g brašna 

BONUS VIDEO: 

američke palačinke od 3 sastojka tiktok/feelgoodfoodie

Izvor: StvarUkusa