Palačinke - svima omiljena poslastica još od detinjstva. Najčešće smo ih jeli premazane džemom ili eurokremom, a danas postoji bezbroj recepata, što za slane što za slatke. Koliko god delovale jednostavne za pripremu, palačinke ne uspevaju svima, a ako želite da ih napravite da bubu prozračne i savršeno mekane onda je potrebno da testo napravite kako treba.
Najbitnije je da sastojci budu sveži i sobne temeprature, a brašno mora da se proseje pre dodavanja u smesu. Ali, postoji još jedna "caka" koja je ključna za pripremu palačinki. Brašno prosejte u zasebnu posudu, a ne direktno u testo, jer ćete mu dodati provrelu vodu. Promešajte, pa tu smesu dodajte u testo. Vodite računa da da ostanu grudvice kada smesa bude gotova. Ostavite testo da odmori nekih 20-30 minuta, a zatim ih pržite.
- Sastojci za palačinke:
- 350 ml mleka
- 150 ml ključale vode
- 2 jajeta
- 1 kašika šećera
- 1/2 kašičice soli
- 1,5 kašika ulja
- 200 g brašna
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus