Sezona je kestenja, a ono kupljeno na ulici je uvek ukusnije od onog koje pripremimo kod kuće. Ako volite da jedete kestenje, a mrzi vas da stalno idete do grada kako biste ga kupili, u nastavku teskta vam savetujemo kako da ih savršeno napravite kod kuće bez mnogo muke i truda. Najbolje rešenje su mikrotalasna i roštilja, ali ako ih nemate lako možete da pečete kestenje i u rerni, kao i na šporetu. 

Na šporetu

Ako se odlučite da pečete kestenje na šporetu, najbolje je da izaberete plitak pleh sa rupicama (on se često koristi i za pečenje testa za picu). Takođe, kestenje možete da pečete i u tiganju, a prvom ih zasecite nožem po površini kako bi se lakše otvorili.

U rerni

Za pripremu u rerni kestenje prethodno zasecite na površini, a zatim potopitu u vodu nekih 10 minuta. Zatim i stavite u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 250°C dok ne budu gotovi. 

Kuvanje u šerpi

Za koju god termičku obradu da se odlučite, najbitnije je da kestenje zasečete na vrhu. Stavljaju se u hladu i posolenju vodu i kuvaju od pola sata do sat vremena.

U mikrotalasnoj

Možda je mikrotalasna najlakša opcija ako želite brzo i lako da ispečete kestenje. Naravno, prvo ih zasecite po površini, ubacite u posudu sa vodom, poklopite tanjirom, a onda ih ubacite u mikrotalasnu na najjače. Gotovi su za nekih 5 minuta. 

Na roštilju

Ako imate roštilj na terasi ili u dvorištu, uspećete da ispečete savršeno kestenje. Kao i obično zasecite kestenje na vrhu, pa ih posložite na alu foliju na kojoj ste napravili rupice. Ispecite na roštilju. 

BONUS VIDEO: 

Kako se peče kestenje instagram/cookistwow

Izvor: StvarUkusa