Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SPREMITE KESTENJE KOD KUĆE: Uradite jednu stvar i biće ukusnije od onog na ulici

Autor Sanja Belinić

Početak jeseni je rezervisan za kestenje, a pomoću jednostavnog trika ispecite ga savršeno.

 Kako se peče kestenje Izvor: Shutterstock

Jesen miriše na kesten, bundevaru i pitu sa jabukama. Ovi tri specijaliteta su obavezna ako želite da uživate u jesenjim večerima, a ne zna se šta je lepše. Gušt je i kada se kesten kupi na ulici, jer ko će odoleti tom mirisu, ali takođe kada ga napravite kod kuće za manje para možete više da pojedete. Osim što je ukusan, kesten je i jako zdrav. Izuzetno je bogat vitaminom C, kao i folatima, što je prilično retka, ali jedinstvena osobina za orašaste plodove i semenke. Kao i ostali orašasti plodovi, i kesten je bogat izvor mononezasićenih masnih kiselina, a studije pokazuju da mononezasićene masti u ishrani pomažu u smanjenju ukupnog, kao i lošeg holesterola i povećavaju nivo dobrog holesterola u krvi. Pored toga, kestenje je bogato i mnogim važnim grupama vitamina B-kompleksa, a to nije sve, odličan je izvor minerala. 

Kada smo ustanovili da je i ukusan i zdrav, pripremite ga kod kuće da bude kao da ste kupili na ulici. Sve što treba da uradite je da kestenje zasečete nožem u obliku krsta  i potopite u vodu na pola sata i da posolite sa kašičicom soli. To što kesten stoji u vodi pomoći će mu da malo omekša i da se kasnije bolje ispeče. Nakon toga dobro procedite i poređajte u pleh. Pecite na 230°C oko 25-30 minuta, što bliže gornjem grejaču. Izvadite i ostavite pokriveno 5 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti