Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAUČITE KAKO SE MESI VAZDUH TESTO: Za najlepše pecivo koje će dugo biti sveže - vrlo je jednostavno

Autor Sanja Belinić

Pomoću ovog recepta napravićete savršeno testo, a vaša peciva ili šta god želite da umesite biće mekana i sveža.

 Kako se pravi vazduh testo Izvor: Shutterstock

Svaka domaćica mora bar jednom da napravi nešto od testa. Većina njih izbegava jer misli kako im neće uspeti i da je mešenje komplikovano. Donosimo vam recept za vazduh testo od koga se prave najlepša peciva i proizvodi od testa. Mekano je na dodir i priprema nije komplikovana, pa ćete zavoleti ovo testo već pri prvom pravljenju. Možete da ga punite slanim ili slatkim filom jednako je ukusno, a ostaje sveže danima. Savet za domaćice koje prvi put prave jeste da brašno pre dodavanja u testo proseju kako bi se rešile svih čvrstih nečistoća i kako bi im uspelo iz prvog pokušaja. 

Sastojci: 
2 kašike mleka
200 g margarina
3 kašike ulja 
2 kašičice suvog kvasca
1 kašičica praška za pecivo ili 1/2 kašičice sode
2 kašike šećera
1 kašičica soli
3 jajeta
200-250 g brašna 

Priprema:

U toplom mleku rastvorite kvasac, dodajte jaja (2 komada), so, šećer, otopljeni topli margarin i sve dobro sjedinite. Sipajte prosejano brašno sa sodom ili praškom za pecivo, dobro sjedinite, a zatim dodajte 2 kašike ulja. Sipajte ostatak brašna i umesite testo. Treba da bude elastično, ali da se i dalje lepi za ruke. Na testo sipajte 1 kašiku ulja i ponovo ga premesite, samo malo da se ne lepi za ruke. Pokrijte testo folijom ili salvetom i ostavite 30-40 minuta. Nakon toga možete da pravite nešto po vašem izboru. 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti