Svaka domaćica mora bar jednom da napravi nešto od testa. Većina njih izbegava jer misli kako im neće uspeti i da je mešenje komplikovano. Donosimo vam recept za vazduh testo od koga se prave najlepša peciva i proizvodi od testa. Mekano je na dodir i priprema nije komplikovana, pa ćete zavoleti ovo testo već pri prvom pravljenju. Možete da ga punite slanim ili slatkim filom jednako je ukusno, a ostaje sveže danima. Savet za domaćice koje prvi put prave jeste da brašno pre dodavanja u testo proseju kako bi se rešile svih čvrstih nečistoća i kako bi im uspelo iz prvog pokušaja.
Sastojci:
2 kašike mleka
200 g margarina
3 kašike ulja
2 kašičice suvog kvasca
1 kašičica praška za pecivo ili 1/2 kašičice sode
2 kašike šećera
1 kašičica soli
3 jajeta
200-250 g brašna
Priprema:
U toplom mleku rastvorite kvasac, dodajte jaja (2 komada), so, šećer, otopljeni topli margarin i sve dobro sjedinite. Sipajte prosejano brašno sa sodom ili praškom za pecivo, dobro sjedinite, a zatim dodajte 2 kašike ulja. Sipajte ostatak brašna i umesite testo. Treba da bude elastično, ali da se i dalje lepi za ruke. Na testo sipajte 1 kašiku ulja i ponovo ga premesite, samo malo da se ne lepi za ruke. Pokrijte testo folijom ili salvetom i ostavite 30-40 minuta. Nakon toga možete da pravite nešto po vašem izboru.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus