Osim što je veoma lekovita, bundeva ima fantastičan ukus i veoma lako se kombinuje sa drugim namirnicama. Od nje se prave pite, potaži, kolači, a služi se i kao prilog uz različita jela. Pored one sa jabukama, pita od bundeve je jedna od omiljenih na ovim prostorima. U nastavku pročitajte kako da je napravite.
Sastojci:
700 g rendane bundeve
500 g kora za pitu
3-4 kašike šećera
malo cimeta
100 g suvog grožđa
Za premaz (mrica je mala šoljica za kafu)
2 jajeta
1 šoljica šećera
3 šoljice jogurta
1 šoljica ulja
1 prašak za pecivo
2 vanilin šećera
Priprema:
Suvo grožđe prelijte vrelom vodom i ostavite sa strane. Umutite jaja pa dodajte ulje i jogurt. Zasladite šećerom i vanilin šećerom. Dodajte griz i prašak za pecivo pa izmešajte žicom. Ovaj fil će učiniti da kore izgledaju kao domaće. Bundevu takođe pošećerite i promešajte. Možete umesto šećera da koristite med. Dodajte i cimet po želji. Ređajte 3 kore jednu na drugu. Na prve dve stavite po 3 kašike fila, a na treću resporedite bundevu i malo oceđenog suvog grožđa pa urolajte. Ponavljajte postupak dok imate materijala. ređajte u podmazanu tepsiju ili tepsiju sa pek papirom. premažite odozgo ako vam ostane fila. Pecite na 200 stepeni oko pola sata.
Izvor: serpica.net
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus