Poslastice sa jabukama su prvi vesnici jeseni, ali ih svakako možete praviti i tokom cele godine. Miris pečenih jabuka je možda jedan od lepših. U nastavku nam stiže recept za fenomenalu pitu savijaču na bakin način koju ćete, sigurno smo, često praviti ove jeseni.

Sastojci:
pakovanje tankih kora
5 većih jabuka
50 ml ulja
2 kašike griza
2 kašike mlevene plazme
malo cimeta
50 g suvog grožđa
prah šećer

Priprema:

Jabuke očistiti, izrendati i dodati šečera po želji. Šerpu podmazati uljem pa kad se ugreje sipati jabuke. Kad se dobro ugreju pustiti da se peku oko 5-6 minuta. Dodati griz i plazmu, suvo groždje, cimet. Nadev je spreman. Raširiti prvu koru, premazati uljem, preko nje dodati drugu, pa treću koru. U dno staviti nekoliko kašika nadeva uviti i odmah nožem iseći na rolatiće ali ne do kraja. Ređati u podmazan pleh i premazati uljem. Peći na 200 stepeni 30- 40 min u zavisnosti od šporeta. Posuti prah šećerom.

Izvor: Bakina kuhinja

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE