Ukoliko karfiol nije često na vašoj trpezi, krajnje je vreme da to promenite. Karfiol pruža mnogo mogućnosti za improvizaciju u kulinarstvu. Možete ga pripremiti na mnogo načina, a on će vašem organizmu obezbediti mnogo korisnih sastojaka. Jedan od najboljih i najbržih načina za pripremu je da ga ispohujete. A kako to da uradite na najbolji način pogledajte u nastavku.

Sastojci:

  • 1 glavica karfiola
  • 3 jajeta
  • 100 g brašna
  • 100 g prezli
  • granule belog luka
  • so
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • ulje

Priprema:

Karfiol pokidati na krupnije cvetove i obariti 4-5 minuta. Izvaditi u hladnu vodu a onda procediti, posoliti i posuti granulama belog luka. U brašno staviti papriku pa pomešati. Karfiol uvaljati u brašno, jaja i prezle i ređati u podmazan pleh. Malo premazati uljem. Peći na 200 stepeni oko 30 minuta. Pred kraj se može posuti rendanim kačkavaljem. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE