Ukoliko karfiol nije često na vašoj trpezi, krajnje je vreme da to promenite. Karfiol pruža mnogo mogućnosti za improvizaciju u kulinarstvu. Možete ga pripremiti na mnogo načina, a on će vašem organizmu obezbediti mnogo korisnih sastojaka. Jedan od najboljih i najbržih načina za pripremu je da ga ispohujete. A kako to da uradite na najbolji način pogledajte u nastavku.
Sastojci:
- 1 glavica karfiola
- 3 jajeta
- 100 g brašna
- 100 g prezli
- granule belog luka
- so
- 1 kašičica mlevene paprike
- ulje
Priprema:
Karfiol pokidati na krupnije cvetove i obariti 4-5 minuta. Izvaditi u hladnu vodu a onda procediti, posoliti i posuti granulama belog luka. U brašno staviti papriku pa pomešati. Karfiol uvaljati u brašno, jaja i prezle i ređati u podmazan pleh. Malo premazati uljem. Peći na 200 stepeni oko 30 minuta. Pred kraj se može posuti rendanim kačkavaljem.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem