Ukoliko karfiol nije često na vašoj trpezi, krajnje je vreme da to promenite. Karfiol pruža mnogo mogućnosti za improvizaciju u kulinarstvu. Možete ga pripremiti na mnogo načina, a on će vašem organizmu obezbediti mnogo korisnih sastojaka. Jedan od najboljih i najbržih načina za pripremu je da ga ispohujete. A kako to da uradite na najbolji način pogledajte u nastavku.
Sastojci:
- 1 glavica karfiola
- 3 jajeta
- 100 g brašna
- 100 g prezli
- granule belog luka
- so
- 1 kašičica mlevene paprike
- ulje
Priprema:
Karfiol pokidati na krupnije cvetove i obariti 4-5 minuta. Izvaditi u hladnu vodu a onda procediti, posoliti i posuti granulama belog luka. U brašno staviti papriku pa pomešati. Karfiol uvaljati u brašno, jaja i prezle i ređati u podmazan pleh. Malo premazati uljem. Peći na 200 stepeni oko 30 minuta. Pred kraj se može posuti rendanim kačkavaljem.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus