Sigurni smo da u pekari najčešće kupujete kifle, ali da li ste probali da ih napravite sami kod kuće? Uz ovaj jedinstven recept u nastavku imaćete kifle zlatne hrskave korice i sredine mekane kao sunđer. Odlične su uz jogurt, za sedviče, ali i kao zamena za hleb.
Sastojci:
- 250 ml mleka
- 50 ml vode
- 20 g kvasca svežeg
- 500 g brašna
- 1 kašičica šećera
- so
- žumance
Priprema:
U mlakoj vodi izmrviti kvasac, dodati 1 kašičicu šećera i ostaviti da zapeni. Mleko smlačiti, sipati u vanglu, dodati kvasac kad zapeni, brašno i so i zamesiti srednje tvrdo testo. Pokriti da naraste 30 min. Podeliti na 2 dela. Razviti u obliku pravougaonika dužine tepsije Gornji deo iseći na trake širine prsta - ne seći do kraja. Donji deo uviti do kraja. Premazati uljem da se sečeni delovi ne spoje tokom rasta. Tepsiju premazati uljem i staviti hleb kifle u pleh pokriti folijom i krpom. Neka odmaraju 20 minuta pa premazati žumancetom. Peći na 180 stepeni oko 45 minuta.
Izvor: Bakina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom