Sigurni smo da u pekari najčešće kupujete kifle, ali da li ste probali da ih napravite sami kod kuće? Uz ovaj jedinstven recept u nastavku imaćete kifle zlatne hrskave korice i sredine mekane kao sunđer. Odlične su uz jogurt, za sedviče, ali i kao zamena za hleb.

Sastojci:

  • 250 ml mleka
  • 50 ml vode
  • 20 g kvasca svežeg
  • 500 g brašna
  • 1 kašičica šećera
  • so
  • žumance

Priprema:

U mlakoj vodi izmrviti kvasac, dodati 1 kašičicu šećera i ostaviti da zapeni. Mleko smlačiti, sipati u vanglu, dodati kvasac kad zapeni, brašno i so i zamesiti srednje tvrdo testo. Pokriti da naraste 30 min. Podeliti na 2 dela. Razviti u obliku pravougaonika dužine tepsije Gornji deo iseći na trake širine prsta - ne seći do kraja. Donji deo uviti do kraja. Premazati uljem da se sečeni delovi ne spoje tokom rasta. Tepsiju premazati uljem i staviti hleb kifle  u pleh pokriti folijom i krpom. Neka odmaraju 20 minuta pa premazati žumancetom. Peći na 180 stepeni oko 45 minuta. 

Izvor: Bakina kuhinja

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE