Ima li nešto lepše od vruće pa još i hrskave pite za doručak? Ukoliko ste ljubitelji bureka sa mesom isprobajte ovu mini verziju koja se pravi očas posla. Puna mesnog nadeva, a spolja krckava, uz šolju jogurta biće pravi gurmanski obrok.

Sastojci:

  • pakovanje gotovih kora
  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • ulje
  • so biber, mlevena paprika
  • 2 jajeta
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 200 ml jogurta

Priprema:

Na ulju izdinstati glavicu sitno seckanog crnog luka, kad bude staklast, dodati mleveno meso da se dinsta. Dodati so, biber, malo mlevene paprike. Skinuti sa vatre. U činiji umutiti pavlaku i jaja, dodati malo ulja i jogurt i sve izjednačiti. Jedan list kore premazati sa 2-3 kašike nadeva pa je preklopiti na pola. Malo premazati uljem odozgo pa na jedan kraj staviti kašiku mesa. Preklopiti opet na pola i opet premazati uljem i preklapati u trougliće. Ređati u pleh, premazati uljem i peći na 200 stepeni oko 30-40 min.

Izvor: bakina i dekina kuhinja

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE