Sezona je svežih smokava, a većina domaćica sigurno u zamrzivači ima pakovanje lisnatog testa. Spojite ova dva i napravite predivnu lisnatu pitu, koja je gotova za najviše pola sata. Super je ukoliko imate iznenadne goste, a želite da ih počastite nečim što se sami napravili. 

Sastojci:

  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • 250 g smokava
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 2 pune kašike meda
  • 3 kašike griza
  • narendana korica limuna
  • 1 žumance

Priprema:

Lisnato testo malo razvucite oklagijom na podlozi koju ste posuli brašnom. Smokve isecite na polovine, ili četvrtine ako su krupnije, pa ih poređajte u jedan kraj testa. Pospite ih ravnomerno vanilin šećerom, medom i grizom. Na kraju dodajte i narendanu koricu limuna, pa preklopite drugom polovinom testa. Krajeve pritisnite prstima da se lepo spoje, i malo uvucite ka unutra. Žumance razmutite, pa premažite gornju stranu testa. Prebacite u pleh obložen pek papirom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta, dok ne dobije hrskavu i rumenu koricu. Kada se prohladi secite na parčiće i pospite šećerom u prahu.

Izvor: Nismo kod kuće

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE