Sezona je svežih smokava, a većina domaćica sigurno u zamrzivači ima pakovanje lisnatog testa. Spojite ova dva i napravite predivnu lisnatu pitu, koja je gotova za najviše pola sata. Super je ukoliko imate iznenadne goste, a želite da ih počastite nečim što se sami napravili.
Sastojci:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 250 g smokava
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 pune kašike meda
- 3 kašike griza
- narendana korica limuna
- 1 žumance
Priprema:
Lisnato testo malo razvucite oklagijom na podlozi koju ste posuli brašnom. Smokve isecite na polovine, ili četvrtine ako su krupnije, pa ih poređajte u jedan kraj testa. Pospite ih ravnomerno vanilin šećerom, medom i grizom. Na kraju dodajte i narendanu koricu limuna, pa preklopite drugom polovinom testa. Krajeve pritisnite prstima da se lepo spoje, i malo uvucite ka unutra. Žumance razmutite, pa premažite gornju stranu testa. Prebacite u pleh obložen pek papirom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta, dok ne dobije hrskavu i rumenu koricu. Kada se prohladi secite na parčiće i pospite šećerom u prahu.
Izvor: Nismo kod kuće
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus