Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LISNATA PITA SA SMOKVAMA: Pravi se očas posla, samo poređate voće po testu i ispečete

Autor Marija Brčić

Lisnata pita sa smokvama brzo je gotova, a oduševiće vas ukusom.

 Lisnata pita s smokvama Izvor: Printscreen/instagram/Nismo kod kuće

Sezona je svežih smokava, a većina domaćica sigurno u zamrzivači ima pakovanje lisnatog testa. Spojite ova dva i napravite predivnu lisnatu pitu, koja je gotova za najviše pola sata. Super je ukoliko imate iznenadne goste, a želite da ih počastite nečim što se sami napravili. 

Sastojci:

  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • 250 g smokava
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 2 pune kašike meda
  • 3 kašike griza
  • narendana korica limuna
  • 1 žumance

Priprema:

Lisnato testo malo razvucite oklagijom na podlozi koju ste posuli brašnom. Smokve isecite na polovine, ili četvrtine ako su krupnije, pa ih poređajte u jedan kraj testa. Pospite ih ravnomerno vanilin šećerom, medom i grizom. Na kraju dodajte i narendanu koricu limuna, pa preklopite drugom polovinom testa. Krajeve pritisnite prstima da se lepo spoje, i malo uvucite ka unutra. Žumance razmutite, pa premažite gornju stranu testa. Prebacite u pleh obložen pek papirom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta, dok ne dobije hrskavu i rumenu koricu. Kada se prohladi secite na parčiće i pospite šećerom u prahu.

Izvor: Nismo kod kuće

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti