Pileće meso nudi bezbroj mogućnosti za pripremu. Kremast sos za piletinu može potpuno promeniti ukus jela, a evo i ideje kako ga možete napraviti. Uz piletinu i šampinjone najbolje će kao prilog ići krompir pire ili pirinač.
Sastojci:
- 500 g pilećih grudi
- 300 g šampinjona
- 2 lista suve slanine
- 1 veća paprika
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 3 kašike instant praška supe od pečuraka
- kocka kačkavalja
- 200 g kisele pavlake
- 300 ml vode
- ulje
- biber, so, peršunov list
Priprema:
Meso iseči na tanje komade pa ih na ulju izdinstati i zapeći. Izvaditi iz tiganja i ubaciti sitno seckanu slaninu dimljenu da se istopi. U to dodati seckan crni luk i papriku na sitne kockice. Pržiti da bude staklasto pa dodati sitno seckane šampinjone. Dinstati sa malo vode da omekšaju i ukrčkaju se. U činiji pomešati pavlaku, instant prašak od pečuraka i vodu i izmešati i sipati u gotove šampinjone. Dodati i seckan beli luk. Vratiti meso i krčkati još 10 min. Na kraju dodati rendan kačkavalj, peršunov list i biber. Služiti uz pire krompir.
Izvor: bakina i dekina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem