Pileće meso nudi bezbroj mogućnosti za pripremu. Kremast sos za piletinu može potpuno promeniti ukus jela, a evo i ideje kako ga možete napraviti. Uz piletinu i šampinjone najbolje će kao prilog ići krompir pire ili pirinač.

Sastojci:

  • 500 g pilećih grudi
  • 300 g šampinjona
  • 2 lista suve slanine
  • 1 veća paprika
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 3 kašike instant praška supe od pečuraka
  • kocka kačkavalja
  • 200 g kisele pavlake
  • 300 ml vode
  • ulje
  • biber, so, peršunov list

Priprema:

Meso iseči na tanje komade pa ih na ulju izdinstati i zapeći. Izvaditi iz tiganja i ubaciti sitno seckanu slaninu dimljenu da se istopi. U to dodati seckan crni luk i papriku na sitne kockice. Pržiti da bude staklasto pa dodati sitno seckane šampinjone. Dinstati sa malo vode da omekšaju i ukrčkaju se. U činiji pomešati pavlaku, instant prašak od pečuraka i vodu i izmešati i sipati u gotove šampinjone. Dodati i seckan beli luk. Vratiti meso i krčkati još 10 min. Na kraju dodati rendan kačkavalj, peršunov list i biber. Služiti uz pire krompir.

Izvor: bakina i dekina kuhinja

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE