Sigurno da kifle vrlo često kupujete u pekarama, ali da li ste probale same da napravite domaće kifle? Po ovom receptu sigurno će biti savršeno mekane i vazdušaste, a toliko su dobre da mogu da se jedu samo sa šoljom jogurta. Idealne su i za pravljenje sendviča, a ostaće sveže i sutradan. Ima li šta lepše nego kada se kućom rašiti miris sveže pečenog peciva, te zasucite rukave i napravite najmekše kifle koje ste ikada probali.
Sastojci:
- 250 ml toplog mleka
- 250 ml tople vode
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- 100 ml ulja
- 700 g brašna
- 1 žumance
Priprema:
Kvasac pomešajte sa toplim mlekom i šećerom, pa ostavite nekoh desetak minuta da se aktivira i zapeni. Postepeno dodajte brašno, ulje, vodu i so, pa zamesite glatko testo. Ukoliko ima potrebe dodajte još malo brašna da testo ne bude lepljivo. Pokrijte ga čistom krpom i ostavite na toplom mestu oko sat vremena da nadođe. Nakon toga podelite ga na 10 jednakih delova, svaki razvaljate oklagijom na pravougaonik, pa zamotajte po dijagonali tako da dobijete oblik kifle. Ređajte ih u pleh obložen papirom za pečnje, pa svaku premažite razmućenim žumancetom. Pecite ih na 200 stepeni oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus