Pite su oduvek omiljeno srpsko pecivo. Mogu se filovati najrazličitijim namirnicama, a kore mogu biti kupovne, ali možete i sami da ih razvlačite. Naravno, jednostavnije je da ih samo kupite i onda nafilujete nečime po želji, a mi vam predlažemo spanać i dve vrste sira. Lagana, a zasitna pita koja svima uspeva iz prvog pokušaja će oduševiti sve. 

Sastojci:

  • 400 g kora 
  • 250 g svežeg sira 
  • 150 g tvrdog sira 
  • 50 g spanaća 
  • 1 jaje + 1 žumance 
  • 100 g putera 
  • malo susama 

Priprema:
Puter istopite, pa premažite jednu koru, preko stavite drugu i premažite samo ivice. U svež sir dodajte rendani tvrdi sir, opran i iseckan spanać, jaje, pa posolite i pobiberite. Dobro promešajte, pa sipajte fil na koru. Malo preklopite sa obe strane po dužini, pa po širini urolajte (pogledaj galeriju). Ređajte u tepsiju koju ste dobro premazali istopljenim puterom. Tako uradite sa svim korama i filom. Premažite umućenim žumancetom, pa pospite susamom. Pecite na 180°C oko 25 minuta. 

Printscreen/YT/Schmackhaft. TV Kako se rolaju kore

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE