Pite su oduvek omiljeno srpsko pecivo. Mogu se filovati najrazličitijim namirnicama, a kore mogu biti kupovne, ali možete i sami da ih razvlačite. Naravno, jednostavnije je da ih samo kupite i onda nafilujete nečime po želji, a mi vam predlažemo spanać i dve vrste sira. Lagana, a zasitna pita koja svima uspeva iz prvog pokušaja će oduševiti sve.
Sastojci:
- 400 g kora
- 250 g svežeg sira
- 150 g tvrdog sira
- 50 g spanaća
- 1 jaje + 1 žumance
- 100 g putera
- malo susama
Priprema:
Puter istopite, pa premažite jednu koru, preko stavite drugu i premažite samo ivice. U svež sir dodajte rendani tvrdi sir, opran i iseckan spanać, jaje, pa posolite i pobiberite. Dobro promešajte, pa sipajte fil na koru. Malo preklopite sa obe strane po dužini, pa po širini urolajte (pogledaj galeriju). Ređajte u tepsiju koju ste dobro premazali istopljenim puterom. Tako uradite sa svim korama i filom. Premažite umućenim žumancetom, pa pospite susamom. Pecite na 180°C oko 25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus