Više ne morate da potrošite mnogo vremena na pripremu domaćeg hleba. Napravite ovaj bez brašna, kvasaca i mešenja testa za samo par minuta. Umesto brašna koristite crveno sočivo, sigurno će vam se dopasti.
Sastojci:
- 350 g crvenog sočiva
- 1 prstohvat soli
- 60 ml ulja (ovo će učiniti hleb mekim)
- 130 ml vode
- 1 kašičica praška za pecivo
- mešavina semenki
Priprema:
Sočivo potopite u vodu preko noći. Procedite i operite zrna. Stavite u secko ili blender, dodajte so, ulje, vodu, prašak za pecivo. Mutite dok smesa ne postana glatka. Kalup za hleb obložite pek papirom, izlijte smesu i pospite prepečenim semenkama. Pecite na 180 stepeni 20-25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem