Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOMAĆI HLEB SA SOČIVOM UMESTO BRAŠNA: Nema mešenja testa, sve se samo umuti, a ulje dodajte da bi bio mekši (VIDEO)

Autor Aleksandra Ljubičić

Neobičan domaći hleb bez brašna.

 hleb bez brašna.jpg Izvor: Printscreen/Youtube/One day One recipe

Više ne morate da potrošite mnogo vremena na pripremu domaćeg hleba. Napravite ovaj bez brašna, kvasaca i mešenja testa za samo par minuta. Umesto brašna koristite crveno sočivo, sigurno će vam se dopasti.

Sastojci:

  • 350 g crvenog sočiva
  • 1 prstohvat soli
  • 60 ml ulja (ovo će učiniti hleb mekim)
  • 130 ml vode 
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • mešavina semenki

Priprema:

Sočivo potopite u vodu preko noći. Procedite i operite zrna. Stavite u secko ili blender, dodajte so, ulje, vodu, prašak za pecivo. Mutite dok smesa ne postana glatka. Kalup za hleb obložite pek papirom, izlijte smesu i pospite prepečenim semenkama. Pecite na 180 stepeni 20-25 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti