Više ne morate da potrošite mnogo vremena na pripremu domaćeg hleba. Napravite ovaj bez brašna, kvasaca i mešenja testa za samo par minuta. Umesto brašna koristite crveno sočivo, sigurno će vam se dopasti.
Sastojci:
- 350 g crvenog sočiva
- 1 prstohvat soli
- 60 ml ulja (ovo će učiniti hleb mekim)
- 130 ml vode
- 1 kašičica praška za pecivo
- mešavina semenki
Priprema:
Sočivo potopite u vodu preko noći. Procedite i operite zrna. Stavite u secko ili blender, dodajte so, ulje, vodu, prašak za pecivo. Mutite dok smesa ne postana glatka. Kalup za hleb obložite pek papirom, izlijte smesu i pospite prepečenim semenkama. Pecite na 180 stepeni 20-25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus