U doba viktorijanske Engleske, prvi mafini su pravljeni kao pogačice od starog hleba i krompir pirea i bili su dostupni samo bogatim slojevima društva. Ubrzo su mafine počeli svi da prave jer su sastojci bili jeftini. Danas možete da ih napravite od bilo koje namirnice, a oni mogu biti slatki ili slani. Ukus im je neverovatan kako god da iskombinujete sastojke. Ovo je najjednostavniji i najjeftiniji recept za brzinsko pecivo u koje možete da dodate i sir. 

Pročitajte i kako da očistite kalup za mafine

Sastojci:

  • 3 jajeta 
  • prstohvat soli 
  • 200 ml mleka
  • 1 kašika istopljenog putera 
  • 160 g brašna

Priprema: 
Jaja posolite i umutite, pa dodajte mleko i istopljeni puter. Sjedinite i dodajte prosejano brašno, a onda dpbro promešajte. U kalup za mafine sipajte kašiku ulja u svaki deo i pecite u rerni na 200°C 5 minuta da se dobro zagreje. Zatim sipajte u svaki deo dobijenu smesu i pecite u rerni na 220°C 10 minuta, a onda smanjite na 180°C i pecite još 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE