U doba viktorijanske Engleske, prvi mafini su pravljeni kao pogačice od starog hleba i krompir pirea i bili su dostupni samo bogatim slojevima društva. Ubrzo su mafine počeli svi da prave jer su sastojci bili jeftini. Danas možete da ih napravite od bilo koje namirnice, a oni mogu biti slatki ili slani. Ukus im je neverovatan kako god da iskombinujete sastojke. Ovo je najjednostavniji i najjeftiniji recept za brzinsko pecivo u koje možete da dodate i sir.
Pročitajte i kako da očistite kalup za mafine.
Sastojci:
- 3 jajeta
- prstohvat soli
- 200 ml mleka
- 1 kašika istopljenog putera
- 160 g brašna
Priprema:
Jaja posolite i umutite, pa dodajte mleko i istopljeni puter. Sjedinite i dodajte prosejano brašno, a onda dpbro promešajte. U kalup za mafine sipajte kašiku ulja u svaki deo i pecite u rerni na 200°C 5 minuta da se dobro zagreje. Zatim sipajte u svaki deo dobijenu smesu i pecite u rerni na 220°C 10 minuta, a onda smanjite na 180°C i pecite još 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus