Spanać je jako zdrav, a vole i deca da ga jedu. To nije njegova jedina prednost, super je i što je lako priprema, pa svako brzo nauči. Uspeva čak i početnicima, a svaka domaćica ima svoj način pripreme. Ono što je najbitnije da se ne prekuva da ne izgubi nutritivna svojstva.
Predlažemo da u spanać dodate i pavlaku za kuvanje, jer ćete dobiti jedan od najkremastijih priloga koji bukvalno niko neće moći da odbije.
Sastojci:
- 500-600 g spanaća
- 3-4 čena belog luka
- 1 mala pavlaka za kuvanje
- 1 kašika brašna
- malo mleka
Priprema:
Spanać operite i stavite da se kuva u ključalu vodu. Procedite, pa ostavite da se ohladi. U šerpi na malo ulja propržite sitno seckan beli luk i dodajte spanać koji ste izblendirali. Ako više volite možete da dodate i seckan spanać. Sipajte pavlaku za kuvanje i promešajte. Ostavite da se kuva još par minuta, povremeno promešajte. Zatim brašno razmutite sa malo mleka i dodajte u spanać. Kuvajte dok se malo ne zgusne.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem