Ako volite starinski pilav sa piletinom, ovaj veslih boja će vam se isto dopasti. Bogat je raznovrsnim povrćem koje mu znatno poboljšava ukus. Priprema ne zahteva previše truda i vremena, a garantovano će vam se dopasti. Ako volite da ima više mesa, slobodno dodajte još par viršli.
Pročitajte i kako da napravite pirinač koji sigurno uspeva iz prvog pokušaja.
Sastojci:
- 600 g pirinča
- 2 viršle
- 1/2 šargarepe
- 1 crvena paprika
- 1 tikvica
- 150 g brokolija
- 25 ml maslinovog ulja
- 3 jajeta
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 150 g mocarele
Priprema:
Vatrostalnu posudu premažite puterom, pa sipajte pirinač koji ste pre toga skuvali. Viršle, tikvice, papriku, šargarepu iseckajte i pomešajte, pa dodajte blanširani brokoli. Posolite i pobiberite, pa pospite origanom i nauljite. Dobro promešajte. Sipajte povrće preko pirinča. Jaja umutite sa pavlakom za kuvanje, pa prelijte preko povrća. Pospite rendanom mocarelom. Pecite u rerni na 180°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom