Pomfrit od šargarepe izvrsna je grickalica na koju možete da "navalite" bez griže savesti. Popis sastojaka je kratak, postupak vrlo jednostavan, a rezultat krajnje zarazan. Teško da ćete se zaustaviti pre nego što pojedete i poslednji komadić, posebno ako je poslužite uz neki lagani umak.

Oduševite svoje ukućane ovom lažnom varijantom pomfrita, koja je podjednako ukusna.

Sastojci:

  • 450 g šargarepe
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so, biber
  • malo aleve paprike (opciono)

Priprema:

Rernu uključite na 200 stepeni, a dok se zagreva vi pripremite šargarepu. Povrće operite i oljuštite, ukoliko je baš mlada ne morate joj skidati koru, ali u tom slučaju je dobro operite. Šargarepu isecite na trakice kao za pomfrit, pa poređajte na pleh, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Prelijte maslinovim uljem, posolite, pobiberite i ukoliko želite, dodajte ostale začine po ukusu. Stavite u rernu i pecite oko 20 minuta, dok krajevi ne postanu hrskavi. Služite kao prilog uz meso ili kao užinu uz neki od umaka po želji.

Izvor: Stvar ukusa