Omiljeno letnje povrće moguće je spremiti na bezbroj načina, a jedan od njih su i ovi krckavi štapići. Najbolje idu uz caciki salatu, ali i uz neki ljuti sos. Napravite ih za manje od pola sata i ostatak vremena uživajte u ukusu.
Sastojci:
- 3 manje tikvice
- 2 jajeta
- so po ukusu
- malo gustina
- prezle po potrebi
- susam po potrebi
- maslinovo ulje po potrebi
Priprema:
Tikvice ogulite i isecite na štapiće, posolite i ostavite pola sata da puste tečnost. U 4 činijice stavite sastojke potrebne za pohovanje, gustin, posoljena jaja, prezle i susam, pa tim redom umačite štapiće od tikvica.
U pleh obložen pek-papirom ređajte tikvice i na kraju pospite malo maslinovim uljem. Pecite oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus