Tikvice na koji god način da spremite biće ukusne. Ovako ispržene i poslužene sa osvežavajućim umakom će vas oduševiti. Pored njih je dovoljna samo sezonska salata i eto obroka koji nećete odbiti. Možete da ih služite i kao predjelo na proslavama. Ako volite tikvice pogledajte i kako da napravite čokoladnu tortu sa ovim povrćem.
Sastojci:
- 600 g tikvica
- brašno
Za sos:
- 400 g gustog jogurta
- 1 čen belog luka
- mirođija
Priprema:
Tikvice isecite na baš tanke kriše koristeći rende, a zatim uvaljajte u brašno i ispržite u zagrejanom ulju. U jogurt dodajte mleveni beli luk i sitno seckanu mirođiju, pa sve dobro sjedinite. Poslužite tikvice sa sosom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus