Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U BOLONJEZE DODAJTE 2 SASTOJKA I ZAPECITE: Preliv za musaku i sir koji se topi će obogatiti poznato jelo (VIDEO)

Autor Sanja Belinić

Bolonjeze će biti još bolje ako ih zapečete i dodate ova 2 sastojka.

 Zapečene bolonjeze sa sirom i pavlakom Izvor: Printscreen/YT/Home kitchen with Danny

Paste su jela koja su neverovatno ukusna, a koja se brzo spremaju. Bez obzira koji preliv koristite, da li je to bolonjeze ili karbonara, ne postoji osoba koja će odbiti da proba. Ovaj recept će vas oduševiti jer podseća na bolonjeze, a dodaju se pavlaka za kuvanje i sir koji poboljšavaju ukus poznatog jela. 

Sastojci:

  • 300 g makarona 
  • 500 g mlevenog mesa 
  • 1 crni luk 
  • 1 mladi luk 
  • 150 ml paradajz soka 
  • 3 jajeta 
  • 200 ml pavlake za kuvanje 
  • 150 g tvrdog sira 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Skuvajte makarone, pa procedite i sipajte u tepsiju. Na malo maslinovog ulja pržite seckani crni luk i mleveno meso, pa začinite. Kada se malo uprži dodajte paradajz sok. Kuvajte nekih minut dva, pa dodajte seckani peršun i sipajte preko makarona. Promešajte i prelijte jajaima koja ste umutitli sa pavlakom za kuvanje. Pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti