Paste su jela koja su neverovatno ukusna, a koja se brzo spremaju. Bez obzira koji preliv koristite, da li je to bolonjeze ili karbonara, ne postoji osoba koja će odbiti da proba. Ovaj recept će vas oduševiti jer podseća na bolonjeze, a dodaju se pavlaka za kuvanje i sir koji poboljšavaju ukus poznatog jela.
Sastojci:
- 300 g makarona
- 500 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 1 mladi luk
- 150 ml paradajz soka
- 3 jajeta
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 150 g tvrdog sira
Priprema:
Skuvajte makarone, pa procedite i sipajte u tepsiju. Na malo maslinovog ulja pržite seckani crni luk i mleveno meso, pa začinite. Kada se malo uprži dodajte paradajz sok. Kuvajte nekih minut dva, pa dodajte seckani peršun i sipajte preko makarona. Promešajte i prelijte jajaima koja ste umutitli sa pavlakom za kuvanje. Pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom