Ne postoji osoba koja ne voli čuvene bolonjeze, a sada im dodajte još 2 sastojka koja će ih učiniti neverovatno ukusnim. Povrće i sir koji se topi daju poseban šmek omiljenom jelu. Italijani često ubaciju povrće u mleveno meso zato što deca nikada ne odbijaju jela koja se pravo od tog mesa, kao što su ćufte, bolonjeze..., pa je to jedan od načina da pojedu i neko povrće. Možete dodati povrće po želji, samo sitno iseckajte i skuvajte.
Sastojci:
- 2 srednja crna luka
- 900 g mlevenog mesa
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica slatke pavlake
- 1 kašičica kumina
- 1 kašičica origana
- 1/2 ljute papričice
- 1 šolja povrća iz konzerve (kukuruz i grašak)
- 1,5 šolja paradajz sosa
- 450 g makarona
- tvrdi sir
Priprema:
Crni luk iseckajte i propržite, pa dodajte mleveno meso. Kada je skoro gotovo začinite, pa promešajte. Ostavite tako još minuta, dva, pa poklopite i dinstajte nekih 20 minuta. Zatim dodajte seckanu ljutu papričicu i povrće iz konzerve. Dobro promešajte. Zatim sipajte paradajz sos i kuvajte još par minuta na srednjoj temperaturi, uz povremeno mešanje. Skuvajte makarone, procedite i dodajte u sos. Lepo sjedinite. Pospite rendanim sirom i poklopite, pa kuvajte još malo, dok se sir ne otopi.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem