Sigurno ste do sada punili tikvice i povrćem i mlevenim mesom, ali isprobajte na ovaj način. Omiljeno povrće ostavljate celo, a punite paradajzom, paprikom i mocarelom, a sve to na kraju pospete vašim omiljenim sirom. U ovom jelu ćete uživati, a odlično je kada su vrućine. Preliv od grčkog jogurta i soja sosa ima daje specifičnu aromu. 

Sastojci:

  • 2-3 tikvice
  • 1-2 paradajza
  • 150 g mocarela sira
  • 1 paprika 
  • 2-3 kašike grčkog jogurta 
  • 1-2 kašike soja sosa 
  • 60 g tvrdog sira 

Priprema:

Tikvice isecite na trake, ali ne do kraja. Treba da ostane cela, ali da ima te proreze kako bi mogli da stavljate povrće. Paradajz, mocarelu i papriku isecite na kolutove. Na pleh stavite pek papir, pa nauljite. Stavite tikvice, pa proreze napunite paradajzom, mocarelom i paprikom. Začinite po želji. Jogurt pomešajte sa soja sosom, pa premažite tikvice. Pecite na 180°C oko 40 minuta. Pospite rendanim sirom i zapecite još 5 minuta. 

Kako se pune tikvice 2
Printscreen/YT/Frische Rezepte 

Kako se pune tikvice
Printscreen/YT/Frische Rezepte 

Izvor: Stvar ukusa