Sigurno ste do sada punili tikvice i povrćem i mlevenim mesom, ali isprobajte na ovaj način. Omiljeno povrće ostavljate celo, a punite paradajzom, paprikom i mocarelom, a sve to na kraju pospete vašim omiljenim sirom. U ovom jelu ćete uživati, a odlično je kada su vrućine. Preliv od grčkog jogurta i soja sosa ima daje specifičnu aromu.
Sastojci:
- 2-3 tikvice
- 1-2 paradajza
- 150 g mocarela sira
- 1 paprika
- 2-3 kašike grčkog jogurta
- 1-2 kašike soja sosa
- 60 g tvrdog sira
Priprema:
Tikvice isecite na trake, ali ne do kraja. Treba da ostane cela, ali da ima te proreze kako bi mogli da stavljate povrće. Paradajz, mocarelu i papriku isecite na kolutove. Na pleh stavite pek papir, pa nauljite. Stavite tikvice, pa proreze napunite paradajzom, mocarelom i paprikom. Začinite po želji. Jogurt pomešajte sa soja sosom, pa premažite tikvice. Pecite na 180°C oko 40 minuta. Pospite rendanim sirom i zapecite još 5 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem