Domaćice često kada prave jelo sa mlevenim mesom dodaju jaja kako bi ona povezala smesu. Ali, to je greška. Jaja meso čine čvršćim i grubljim, a kao rezultat toga, faširane šnicle ili bilo koje jelo od mlevenog mesa će ispasti suvo.
Umesto jaja, koja služe da se smesa ne raspadne, postoje 2 sastojka koji će ih takođe povezati. To su crni luk i 50 ml vode. Sve što je potrebno je da u smesu sa mlevenim mesom dodate ova 2 jednostavna sastojka i posle oblikujete ćufte, faširane šnicle ili bilo koje jelo. Luk i voda će učiniti meso sočnim, a ono se neće rapsasti, jer će ga ove dve namirnice lepo povezati.
Izvor: Stavr ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus