Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVU NAMIRNICU NIKAKO NEMOJTE DA DODAJETE U MLEVENO MESO: Sve domaćice prave istu grešku, a ona ćufte čini suvim

Autor Sanja Belinić

Saznajte koju to namirnicu nije poželjno da dodajete u mleveno meso.

 Šta se nikako ne dodaje u mleveno meso Izvor: Shutterstock

Domaćice često kada prave jelo sa mlevenim mesom dodaju jaja kako bi ona povezala smesu. Ali, to je greška. Jaja meso čine čvršćim i grubljim, a kao rezultat toga, faširane šnicle ili bilo koje jelo od mlevenog mesa će ispasti suvo.

Možda će vas zanimati

Umesto jaja, koja služe da se smesa ne raspadne, postoje 2 sastojka koji će ih takođe povezati. To su crni luk i 50 ml vode. Sve što je potrebno je da u smesu sa mlevenim mesom dodate ova 2 jednostavna sastojka i posle oblikujete ćufte, faširane šnicle ili bilo koje jelo. Luk i voda će učiniti meso sočnim, a ono se neće rapsasti, jer će ga ove dve namirnice lepo povezati. 

Izvor: Stavr ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti