Svi su pravili kod kuće pljeskavice, ćevape, faširane šnicle ili ćufte od mlevenog mesa. Ispadne ukusno, ali kako biste napravili što sočnije jelo od mlevenog mesa koristite led. Ne zna svaka domaćica za ovaj trik, a pored leda i meso treba da bude sveže. Isprobajte jer će vam provereno uspeti iz prvog pokušaja. 

Ovaj trik će se posebno dopasti ljubiteljima burgera, jer će napraviti najbolje i najukusnije do sada. 

Prilikom pripreme mlevenog mesa koristi se jedna ili dve vrste mesa - po vašem ukusu. Meso uveče začinite i ostavite pokriveno providnom folijom u frižideru. Ujutru dodajte sitno seckan crni i beli luk. Ne mora, ali znatno poboljašava ukus. Sjedinite, oblikujte pljeskavice ili ćufte, a onda ponovo pokrijte providnom folijom i vratite u frižider na 20-30 minuta. 

Na 1 kg mesa ide oko 7-10 kockica leda, koje ste prethodno izdrobili. Brzo mešajte sa mlevenim mesom i ponovo oblikujte pljeskavice ili nešto po vašem izboru. Led će učiniti mleveno meso neverovatno sočnim.  

Pržite u tiganju na zagrejanom ulju ili pecite u rerni. Ako pečete onda ide na 180-200°C nekih 20 minuta. 

Ako volite da jedete specijalitete od mlevenog mesa, ali vam se danas ne kuva, obavezno posetite Kalemegdan jer traje Burger festival u oraganizaciji Modna i Beofesta, uz podršku Grada Beograda, Beokoma i SAD ambasade. Očekuje vas provod za sve generacije i zato skupite ekipu i pravac Kališ, jer ne čekaju vas samo sjajni burgeri već i radionice, paneli, prezentacije, nagradne igre... 

Sutra vas očekuju radionica za decu, takmičenje u pikadu na kojem možete da osvojite super nagrade, a na kraju nastupa DJ Nadežda Dimitrijević. 

Da vam baš ništa ne zafali na Beogradskom burger festivalu pobrinuli su se Coca Cola, Birra Moretti, Naked, Frikom, Balkan Bet, MC Cain, Tvojih 5 minuta, Mars i Glovo.

Izvor: Stvar ukusa