Ako ste ljubitelji burgera napravite ih kod kuće, a kako bi bili najsličniji onim američkim umesto kečapa i senfa koristite njihov sos. Pravi se od jednostavnij sastojaka i za 5 minuta, a poboljšaće ukus burgera i učiniti ga sočnijim.
A danas možete i da zaboravite na kuvanje, jer ovako lep dan možete da iskoristite i da prošetate do Kalemegdana i tamo isprobate neki od vaših omiljenih burgera, jer danas je zatvaranje Burger festivala. Pored odlične klope tamo vas očekuje i radionica za decu, takmičenje u beer pongu, a posle nastupa DJ Miss Millie, a nakon nje na programu je DJ Vlada Mold.
Sastojci:
- 8 kašika majoneza
- 6 kašika kečapa
- 2 kisela krastavca
- 1 1/2 kašičice belog sirćeta
- 1 1/2 kašičice šećera
Priprema:
Krastavce sitno iseckajte ili izblendirajte, pa pomešajte sa majonezom, kečapom, sirćetom i šećerom. Dobro sjedinite. Mažite na lepinju i stavite i preko mesa.
Ako ste pre za varijantu da se prošetate umesto da kuvate, onda obavezno posetite Kalemegdan jer se tamo održava Burger festival koji organizuju Modno i Beofest, uz podršku Grada Beograda, Beokoma i SAD ambasade. Očekuje vas provod za sve generacije i zato skupite ekipu i pravac Kališ, jer ne čekaju vas samo sjajni burgeri već i radionice, paneli, prezentacije, nagradne igre...
Da vam baš ništa ne zafali na Beogradskom burger festivalu pobrinuli su se Coca Cola, Birra Moretti, Naked, Frikom, Balkan Bet, MC Cain, Tvojih 5 minuta, Mars i Glovo.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem