Ako ste ljubitelji burgera napravite ih kod kuće, a kako bi bili najsličniji onim američkim umesto kečapa i senfa koristite njihov sos. Pravi se od jednostavnij sastojaka i za 5 minuta, a poboljšaće ukus burgera i učiniti ga sočnijim. 

A danas možete i da zaboravite na kuvanje, jer ovako lep dan možete da iskoristite i da prošetate do Kalemegdana i tamo isprobate neki od vaših omiljenih burgera, jer danas je zatvaranje Burger festivala. Pored odlične klope tamo vas očekuje i radionica za decu, takmičenje u beer pongu, a posle nastupa DJ Miss Millie, a nakon nje na programu je DJ Vlada Mold. 

Sastojci:

  • 8 kašika majoneza
  • 6 kašika kečapa
  • 2 kisela krastavca
  • 1 1/2 kašičice belog sirćeta
  • 1 1/2 kašičice šećera

Priprema:

Krastavce sitno iseckajte ili izblendirajte, pa pomešajte sa majonezom, kečapom, sirćetom i šećerom. Dobro sjedinite. Mažite na lepinju i stavite i preko mesa. 

Ako ste pre za varijantu da se prošetate umesto da kuvate, onda obavezno posetite Kalemegdan jer se tamo održava Burger festival koji organizuju Modno i Beofest, uz podršku Grada Beograda, Beokoma i SAD ambasade. Očekuje vas provod za sve generacije i zato skupite ekipu i pravac Kališ, jer ne čekaju vas samo sjajni burgeri već i radionice, paneli, prezentacije, nagradne igre...

Da vam baš ništa ne zafali na Beogradskom burger festivalu pobrinuli su se Coca Cola, Birra Moretti, Naked, Frikom, Balkan Bet, MC Cain, Tvojih 5 minuta, Mars i Glovo.

Izvor: Stvar ukusa