Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MARKUS MIČAM OTKRIVA RECEPT ZA SAVRŠEN BURGER: U mleveno meso dodajte 1 sastojak i naučite kako se pravi sos (VIDEO)

Autor Sanja Belinić

Ovako se pravi savršen burger.

 Kako se pravi najbolji burger po receptu američkog kuvara Izvor: Printscreen/YT/ Tastemade

Burgere uglavnom vezujemo za američku kuhinju jer ih je Holivud često promovisao kroz svoje filmove. Već smo pričali da svaki profesionalac, ali i laik, ima svoje metode pravljenja. Američki kuvar Markus Mičam otkriva recept za tajni sos, ali i specijalni sastojak koji pljeskavicama daje tu prepoznatljivu notu. Tajna je u tome da slaninu sameljete i kao takvu je dodate u mleveno meso.

Ako ne želite sami da pravite, onda obavezno posetite Kalemegdan, jer se tamo održava drugi po redu Burger festival. Pored sjajne klope i odlične atmosfere, čekaju vas i razne igrice. Sutra možete da učestvujete u Potrazi za Balkan burgerom, a ako budete uspešni očekuju vas lepe nagrade. Pored potrage organizuje se i takmičenje u stonom tenisu između Burger učesnika. Uživajte i igrajte se, a na kraju ćete možda i osvojiti nešto. 

Sastojci: 

Za sos:

  • 1/4 šolje majoneza
  • 1/4 šolje senfa
  • 1/4 šolje javorovog sirupa
  • 1/4 šolje kečapa
  • korica i sok od jedne male pomorandže i limete
  • 1 mala ukiseljena ljuta papričica
  • malo sirćeta 

Za pljeskavice:

  • 900 g mlevenog mesa 
  • 450 g šitaki pečurki u prahu (nije obaezno)
  • 230 g mlevene slanine
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica crnog luka u prahu 
  • 1/4 šolje vorčester sosa 

Za dekoraciju:

  • sir u listićima 
  • kiseli krastavci 

Možda će vas zanimati

Priprema: 

Pomešajte mleveno meso i mlevenu slaninu, a onda dobro sjedinite. Dodajte so, pečurke u prahu, beli i crni luk i prahu, vorčester sos i dobro promešajte. Pomešajte sve sastojke za sos, a ljutu papričicu isecite baš sitno. Ostavite sos sa strane. 

Napravite pljeskavice, pa ih ispržite na malo zagrejanog ulja. Kada budu pečene s jedne strane, okrenite na drugu i preko stavite listić sira. Ostavite tako minut dva, Pa jednu pljeskvicu stavite na drugu. Pogledajte sliku kako treba da izgleda. Lepinje kratko zagrejte, a onda 2 burgera stavite u lepinju. Preko stavite krastavac isečen na kolutiće, zatim sos i onda na kraju zatvorite lepinjom. 

Svi oni koji neće isprobati ovaj recept, neka svrate na Kališ i obiđu Burger festival. 

Tokom trajanja Beogradskog burger festivala u organizaciji Monda i Beofesta, a uz podršku Grada Beograda, Beokoma i SAD ambasade, očekuje vas provod za sve generacije. Skupite ekipu i pravac Kališ, uz detaljan program Burger festivala. Jer, ne čekaju vas samo sjajni burgeri već i radionice, paneli, prezentacije, nagradne igre...

Da vam baš ništa ne zafali na Beogradskom burger festivalu pobrinuli su se Coca Cola, Birra Moretti, Naked, Frikom, Balkan Bet, MC Cain, Tvojih 5 minuta, Mars i Glovo.

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti