Volite burgere i često ih spremate kod kuće? Niste jedini, hamburgeri su među najpopularnijom brzom hranom koju možemo pripremiti i sami, na zdrav način i sa dodacima koje najviše volimo.

Profesionalni kuvari imaju dve cake koje će omogućiti da se burger savršeno ispeče. Jer, svako ko je probao da ih pravi kod kuće zna - ako temperatura nije savršena, ili će biti žilavi i suvi, ili iznutra sirovi. A želimo da budu baš kako treba!

Profi roštiljdžije, ali i vrhunski kuvari iz restorana, reći će vam da je najvažnije kako oblikujete meso za burger. Mleveno meso trebalo bi meriti, makar otprilike ako nemate baš preciznu kuhinjsku vagu. Na taj način će dva, četiri ili šest burgera biti ravnomerno pečeni. Odmerite meso kašikama ili čistim rukama, tako da burgeri budu približne veličine.

Zatim, postoji caka sa palcem. Ako često pržite mleveno meso kod kuće, znate za "sindrom" ćufte. Lepo ste formirali pljeskavicu ali se ona odjednom naduje u sredini, i ne peče se ravnomerno. Da biste to izbegli, uvek formirani burger malo spljoštite palcem u samom centru, tako se sredina neće odvojiti od tiganja.

A ukoliko vam sve ovo zvuči previše komplikovano ili ne želite da kuvate ovog vikenda, posetite Beogradski Burger festival i neka vam profesionalci spreme klopu kakvu najviše volite!

Tokom trajanja Beogradskog burger festivala u organizaciji Monda i Beofesta, a uz podršku Grada Beograda, Beokoma i SAD ambasade, očekuje vas provod za sve generacije. Skupite ekipu i pravac Kališ, uz detaljan program Burger festivala. Jer, ne čekaju vas samo sjajni burgeri već i radionice, paneli, prezentacije, nagradne igre...

Da vam baš ništa ne zafali na Beogradskom burger festivalu pobrinuli su se Coca Cola, Birra Moretti, Naked, Frikom, Balkan Bet, MC Cain, Tvojih 5 minuta, Mars i Glovo.

burger festival
Promo 

Izvor: Stvar Ukusa