Ko može da odoli slasnom burgeru za ručak? Uvek pokušavamo da pronađemo što savršeniji recept, koji bi parirao onom iz restorana, a priprema i nije toliko komplikovana kao što se čini. 

Ovaj burger možete prilagoditi svom ukusu, pa tako možete dodati razne dodatke, salate i ukusne začine, Sve u svemu, sa ovim burgerom nema greške, cela porodica će ga obožavati! Najbitnije od svega jeste da izaberete kvalitetnu mešavinu mesa, i da koristite mekane sireve koji se tope.

Ukoliko se ipak odlučite za ukusne burgere negde van kuće imamo sjajan predlog za vas. Na Kelemgdanu vas od ovog petka očekuje nezaboravan provod na ovogodišnjem Burger festivalu od 27. maja do 5. juna. 

Burger festival na Kalemegdanu
Promo 

Spremite se za najrazličitije ukuse, fantastične topinge i priloge koje će zadovoljiti i najzahtevnija nepca, ali i iznenaditi one koji misle da su probali baš sve. Doduše, burgeri će biti glavni, ali ne i jedini razlog da tad posetite Kalemegdan. Očekuje vas sjajan provod i zanimljiv program. Avanturisti željni dobrog provoda mogu da "odmere snage" u brojnim takmičarskim igrama, a tu je i zabava za najmlađe posetioce, kao i sjajna muzika za užitak za čistu desetku.

Burger fest na Kalemegdanu
Promo 

U nastavku vam donosimo recept za ukusan burger, koji je jednostavan za pripremu, a poseban je po tome što u smesu za meso idu neočekivani sastojci kao što je slaninica i kačkavalj, zbog čega će imati poseban šmek.

Sastojci:

  • 400 g mlevenog mesa (mešavina goveđeg i junećeg mesa)
  • začini po želji
  • 2 kriške hleba
  • kečap 
  • 1 glavica luka
  • nekoliko listova zelene salate
  • 3 zemičke
  • sir u listićima 
  • 50 g kačkavalja
  • 150 g slanine

Priprema:

Meso pomešajte sa sitno iseckanim lukom, sa nekoliko komadića slanine (preostalu slaninu sačuvajte sa posle), sa začinima, sa malo ulja, sitnim kockicama hleba, a zatim dobro izmešajte i napravite smesu. Dodajte malo kečapa celoj smesi. Od začina možete da koristite bibrer, so, začin za roštilj, mlevenu papriku, beli luk u prahu. Pre nego sto oblikujete smesu, izrendajte kačkavalj. Podelite smesu i oblikujte pljeskavice iste veličine. Ukoliko pravite dupli burger, oblikujte tanje pljeskavice. One treba da se uklapaju u dimenziju zemičke. Pržite ih na srednjoj vatri sa obe strane dok ne dobiju rumenu koricu. Možete da ih pečete i na roštilju, tada su još ukusniji. Kada su burgeri gotovi, servirajte ih unutar zemičke, a zatim dok su vrući, dodajte sir u listićima, nekoliko parčeta slanine, i svežu zelenu salatu, luk ili kolutove paradajza.

Izvor: Stvar ukusa