Burgeri se prave od mlevenog mesa i bitno je da ono bude kvalitetno, ali takođe i dobro začinjeno, jer samo ćete ih tako napraviti kao profesinalci. Svaki kuvar ima neku svoju caku da meso bude perfektno ispečeno, ali ako niste dovoljno iskusni i za to postoji rešenje. Jedan tajni sastojak će vam pomoći da i vaši burgeri budu savršeno sočni. 

Reč je o puteru, verovali ili ne. Profesionalci su otkrili da će on učiniti burgere sočnijim, ukusnijim i aromatičnijim. 

Evo kako da dodate puter u burgere 

Jedan od načina je da puter dodate u sirovo mleveno meso i dobro sjedinite, ali postoji i drugi način koji je možda i bolji.

Napravite burgere, pa ih ispržite u tiganju dok ne dobiju lepu koricu, a zatim ih izvadite. U tiganju (novom ili prethodni lepo obrišite) rastopite puter, dodajte začine, lovorov list i seckani beli luk. Stavite i meso, a zatim ostavite da proključa. Sklonite sa šporeta i poklopite. Ostavite tako nekih 10-15 minuta. 

Ako vas mrzi da sami pravite burgere, onda obavezno posetite Kalemegadan, jer je u toku Burger festival na kojem je zagarantovana dobra i kvalitetna klopa, kao i odlična atmosfera. Ako svratite danas očekuje vas i Pub kviz, a prvi tri mesta osvajaju lepe nagrade. Nakon toga, od 20 časova vas zabavlja i Gipsy Jazz bend. Uživajte. 

Tokom trajanja Beogradskog burger festivala u organizaciji Monda i Beofesta, a uz podršku Grada Beograda, Beokoma i SAD ambasade, očekuje vas provod za sve generacije. Skupite ekipu i pravac Kališ, uz detaljan program Burger festivala. Jer, ne čekaju vas samo sjajni burgeri već i radionice, paneli, prezentacije, nagradne igre...

Da vam baš ništa ne zafali na Beogradskom burger festivalu pobrinuli su se Coca Cola, Birra Moretti, Naked, Frikom, Balkan Bet, MC Cain, Tvojih 5 minuta, Mars i Glovo.

Izvor: Stvar ukusa