Juče se završio drugi po redu Burger festival koji se održavao na Kalemegdanu, i koji je trajao od 25. maja do 5. juna. Pored odlične klope i fantastične atmosfere, posetioci su mogli da uživaju i stonom tenisu, pikadu, panelima, prezentacijama, i nagradnim igrama, a bilo je organizovano i takmičenje "Pronađi burger", kao i Frikom radionice za najmlađe. Posetioce su zabavljali i domaći DJ-jevi koji su se pobrinuli da atmosferu dovedu do usijanja. 

BeerPong
mondo 

Ljubitelji roštilja imali su priliku da uz Klinta Mejera, profesionalnog kuvara i sertifikovanog sudiju za roštilj nauče kako se pravi savršeni burger.

Ovogodišnji festival je nadmašio sva očekivanja i Kalemgdan je posetilo oko 50.000 ljudi koji su uživali u super programu i neverovatno ukusnim burgerima. Naravno, svako je imao i svog favorita, a poslednjeg dana je odlučeno i ko je odneo pobedu za najbolji burger. 

burgeri
mondo 

Burger fest-41.jpg
mondo 

Burger majstori su svakodnevno pokazivali svoje umeće, a svih deset dana bilo je otvoreno glasanje, pa je stručni žiri na osnovu glasova ankete doneo odluku. U jakoj konkurenciji, pobednik ovogodišnjeg Burger festivala je Ž Burger, drugo mesto su uzeli Fat Boys, a treće Smash burgeri. 

STF-8237.jpg
mondo 

Burger festival su organizovali Modno i Beofest, uz podršku Grada Beograda, Beokoma i SAD ambasade. A da vam baš ništa ne zafali na Beogradskom burger festivalu pobrinuli su se Coca Cola, Birra Moretti, Naked, Frikom, Balkan Bet, MC Cain, Tvojih 5 minuta, Mars i Glovo.

Izvor: Stvar ukusa