Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE PRAVILNO MARINIRA BELO MESO: Trikovi koji će vam pomoći da se piletina bukvalno topi u ustima

Autor Sanja Belinić

Ako želite sočno i mekano belo meso, ovo je najbolja marinada.

 Kako se marinira belo meso Izvor: Shutterstock

Belo meso je zdravo, ali i komplikovano za pripremanje. Ako se ne spremi kako treba, rezultat je suvo meso koje je teško za žvakanje. Pohovanje je uvek dobro rešenje, ali nije zdravo jesti toliko masno često. 

Možda će vas zanimati

Ali, ako pravilno marinirate belo meso moći ćete da ga jedete stalno i biće zaista sočno i mekano, a korica zlatna. 

Za kilogram mesa potrbeno vam je: pola kašičice sušenog belog luka, ljute crvene mlevene paprik i bibera. Pored toga, kako napominju kuvari, potrebno je i pola kašičice začina za piletinu, ali i pola čaše kefira, malo soli, mlevenu papriku i kašiku dižon senfa.

Sve ove sastojke pomešajte, a zatim piletinu dobro uvaljajte u dobijenu smesu. Nakon toga, potrebno je da stavite meso u frižider preko noći. Ujutru je spremna za pečenje, prženje...

Takođe je važno odabrati pravo posuđe. Кeramičke, staklene, plastične, emajlirane posude ili posude od nerđajućeg čelika su idealne za mariniranje. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Silva

Za ukusno marinirano belo meso treba vam domaće pile,sve ostalo nije važno.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti